Gündem >> Milliyet


‘Başörtüsü ve değerler düşmanlığının tezahürü’


Link [2022-12-11 05:40:19]



Başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifinde imzası bulunması ve bu konuda Cumhurbaşkanı ile görüşmesi nedeniyle “tarafsız davranmadığı” yönündeki eleştirilere ilişkin sorular üzerine Şentop, şunları söyledi:

“TBMM Başkanı milletvekilidir ve milletvekillerinin sahip olduğu haklara, yetkilere sahiptir. Onun dışında anayasada Meclis Başkanı’yla ilgili bir sınır çizilmiş. ‘Siyasi partisinin faaliyetine katılamaz ve grup toplantılarında grup faaliyetlerine katılamaz.’ Meclis Başkanı’nın neler yapıp yapamayacağını bazı arkadaşlarımızın kendi zihinlerinden, kafalarından uydurmuş oldukları çerçevelerle tayin etmek mümkün değil. Bunlar saçmalıktır. Önce bilgi sahibi olmak lazım.”

Meclis başkanlarının daha önce de kanun ya da anayasa teklifleri verdiğini hatırlatan Şentop, Yassıada Mahkemeleri’ni kaldıran kanun teklifini örnek gösterdi. Şentop, “Peki mesele ne? Kimse kusura bakmasın; başörtüsüyle ilgili olduğu için bu düzenleme, zihinlerinin altında bu eleştiren arkadaşların başörtüsüne ve dini sembollere olan düşmanlığının bir tezahürü” dedi. - ANKARA Milliyet



Çok Okunanlar

2024-09-20 11:36:46