Siyaset >> Milliyet Siyaset


Başkanlara adaylık yolunu kapattı


Link [2022-10-21 08:50:20]



MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA-CHP Yerel Yönetimler Başkanı Seyit Torun’un çalıştay öncesi Milliyet’in sorularını verdiği yanıtlar özetle şöyle:

PERFORMANS ÖLÇÜMÜ: (Belediyelerin performansını ölçüyor musunuz?) SODEMSEN’de bir yapı kuruldu, oradan belediyelerimizi ölçüyoruz. Kendi yaptırdıkları anketler var, onları istiyoruz. Alıyoruz, karşılaştırıyoruz. Sürekli verilerini topluyoruz, hangi alanda hangi hizmetleri sunmuş, hangi alanda ne yapmış, onlara bakıyoruz.

ŞİKAYET MERKEZİ: Bize gelen şikayetleri topladığımız bir merkezimiz var. Ayrıca halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımızın bünyesinde de bir yapı var. Onlar da bize gönderiyor. Bir olumsuzluk varsa bilgi alınır, doğru mudur, değil midir, gerçekten böyle bir şey var mıdır, eğer varsa da giderilmesi yönünde uyarılar yapılır.

ASLA VE ASLA..: (Milletvekili adayı olmak isteyen belediye başkanlarına yanıtınız ne olacak?): Ona yetkili kurullar karar verir. Şu anda belediyelerimiz bizim için yerel iktidarlarımız. Asla ve asla hiçbir belediyemizi kaybetmeyi göze alamayız. Herkesin aday olma hakkı var, ona biz bir şey diyemeyiz, ama bu süreci biz büyük dikkatle değerlendirmek zorundayız. Vatandaşın iradesi en doğru şekilde nasıl ortaya koyulacak onun peşindeyiz. Ama şu anda açıkçası belediye başkanlarımız görevlerinin başında.

‘Var gücüyle çalışıyorlar’

YAVAŞ VE İMAMOĞLU’NUN ADAYLIĞI: Altılı masa büyük bir özenle süreci yönetiyor. Biz belediye başkanlarımızın böyle bir göreve layık görülmesinden onur duyarız. Ne mutlu bize. Demek ki başarılılar. Ama onlar şu anda belediyelerinde vatandaşlarımıza hizmet vermek için var gücüyle çalışıyorlar. Ve gerçekten çok büyük bir yükün altındalar. Gerek İstanbul gerekse Ankara’da yılların birikmiş sorunları var. Sonuçta bunun kararını altılı masa, Millet Masası verecek.



Çok Okunanlar

2024-09-20 19:48:09