Eğitim >> Milliyet Eğitim


Başabaş Noktası Nedir, Neden Önemlidir? Başabaş Noktası Nasıl Hesaplanır?


Link [2022-02-06 21:51:11]



Başabaş noktası; belirlemede stratejik analiz çok önemli bir kalemdir. Rekabet ortamında piyasa analizi yaparak üretim ve birim satış bedellerinin bilinmesi gerekmektedir. Başabaş oranları ürün satış fiyatı ve giderler arasında belirlenen farka bölünerek bulunmaktadır.

Başabaş Noktası Nedir, Neden Önemlidir?

Başabaş noktası, üretim alanından üretim ve satış fiyatları, temel giderler arasında bulunan değişken birim fiyat oranlarıdır. Başabaş noktasının önemi rekabet ortamında varlık gösterebilmek için çok önemlidir. Başabaş noktası; Bir üretim işletmesinde, finansal durum analizinin en önemli noktası başabaş grafiğinin geleceğe dair umut vermesi gerekmektedir.

Başabaş Noktası Nasıl Hesaplanır?

İş dünyasında rekabetin artışıyla, başabaş noktası analizinin önemi daha da artmıştır. 1980 lerin sonuna doğru hızla artan rekabet stratejileri üreticileri farklı kalemleri incelemeye zorlamış bulunmaktadır. Başabaş noktası, sabit giderler, ürün birim fiyatı ve ürün değişken fiyatıyla hesaplanmaktadır.

Başabaş Noktası Hesabı

Başabaş noktası hesabını bulabilmek için, kağıt üzerinde formül çalışması yapılabileceği gibi Excel programı kullanarak kusursuz analiz de yapılabilmektedir. Başabaş noktası hesapları belirli periyotlarla incelenmelidir. Ayşe hanım Kafesinde kendi yaptığı meyve suyu satmaktadır. Bunun başabaş noktası hesabı yapabilmek için öncelikle maliyetini bulması gerekmektedir. Başabaş noktası formülü; Başabaş noktası = Sabit giderlerdir(ürün birim fiyatı, ürün değişken giderleri) şeklinde işlem yapılmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-10-24 00:18:51