Siyaset >> Milliyet Siyaset


Barış diplomasisinde yeni perde


Link [2022-08-18 08:36:19]



Ayşegül Kahvecioğlu -Türkiye; Rusya ile Ukrayna arasında savaşın başladığı 24 Şubat’tan itibaren ortaya koyduğu barış diplomasisini kararlılıkla sürdürüyor. Savaşın sürdüğü yaklaşık altı ay süre zarfında hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hem de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile sürekli temas halinde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke ile kurduğu “güven” ilişkisi temelinde özellikle kapıda bekleyen “gıda krizi” gibi meselelerin aşılmasında kritik bir rol üstlendi.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesi ile başlayan süreçte Erdoğan her iki liderle de temas trafiğini yoğun olarak sürdürdü. 24 Şubat’tan bugüne kadar Zelenskiy ile sekiz Putin ile yedi kez telefonda görüşen Erdoğan, bu süreçte Putin ile ilk kez 19 Temmuz’da Tahran’da yapılan üçlü zirvede bir araya geldi. Bu görüşmeyi 17 gün sonra Soçi’de gerçekleşen ikili buluşma izledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin davetine icabetle Ukrayna'ya gitmek üzere sabah saat 09.00'da Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi.

Erdoğan, bu kez 18 Ağustos’ta savaşın başladığı günden bugüne ilk kez Ukrayna’yı ziyaret edecek ve Zelenskiy ile yüz yüze görüşecek.



Çok Okunanlar

2024-09-22 01:56:18