Eğitim >> Milliyet Eğitim


Bando Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Bando Enstrümanları Nelerdir?


Link [2022-08-25 15:56:19]



Bando kelimesinin kökeni İtalyanca’ya dayanır. Bu kelime, dilimizde çok sık kullanılır. Bando Ne Demek? Bando kelimesi, vurgulu çalgılardan ve türlü üflemeli meydana gelen ve genellikle geçit törenlerinde sıkça kullanılan mızıkacılar topluluğu ya da takımı olarak bilinir. Bandonun diğer bir anlamı ise, mızıka demektir. Bando TDK Sözlük Anlamı Nedir? Bando kelimesinin 2 farklı TDK sözlük anlamı şu şekildedir;

Takım, topluluk,

Mızıka, vurgulu çalgılardan ve türlü üflemeli oluşan genellikle de geçit törenlerinde kullanılan mızıkacılar topluluğu ya da takımı şeklinde bilinir.

Bando Enstrümanları Nelerdir? Bando enstrümanları, vurgulu ve üflemeli çalgılardan oluşan enstrümanlardır. Aynı zamanda mızıka da bu enstrümanlar arasında yer alır. Bando enstrümanları, ülkeden ülkeye ve çeşitli müzik topluluğu türlerine göre değişir. Aynı zamanda müşteri taleplerine göre de enstrüman çeşitliliği değişiyor. Aynı zamanda, bu enstrümanları genellemek de yanlış olur. Enstrümanların bazıları çok yoğun bir şekilde tercih edilirken bazıları ise çok fazla kullanılamaz. Bu konunun belirleyicisi de yine müşterilerin talepleridir. Bu enstrümanlar, isteğe göre eklenip çıkartılabilir. Müşteri zevklerine göre ayarlanabilir.



Çok Okunanlar

2024-09-21 04:32:41