Gündem >> Milliyet


Bakan Koca'dan Meclis'te önemli açıklamalar


Link [2022-12-10 21:12:20]



Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle;Bir hekim olarak da sağlık bakanı olarak da tek gündemim sağlık. Sağlık güncel politik konulara malzeme edilemeyecek kadar hassastır. Her bir vatandaşımızın sağlığı bize emanettir. Bakanlığımızın tüm faaliyetlerini yürütürken beyaz önlüğü üzerimde hissederek hareket ediyorum.

SAHTE DOKTOR

Gündeme gelen müstakil örnek tüm bir sağlık teşkilatını lekelememeli. Hiçbir densizin önlüğümüzün beyazına leke sürmesine müsaade etmeyiz.

BEYAZ REFORM

Yaklaşık 6 bin hekim kamuoyuna dönüş yaptı. Hedefimiz sorunsuz ve sürdürülebilir bir sağlık sistemine sahip olmaktır. Tüm teşkilatımın tek gündemi ve gayreti budur. Eksiğimiz de kusurumuz da var. Ancak sizi temin ederim kasıtlı hatamız yok. Bu sebeple bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her yapıcı eleştiriyi iyi niyetle kabul ediyorum. Hakaret içermeyen her ikazı dostça kabul ediyorum.Sağlık Bakanlığı olarak vatandaşımız için şefkatli, insani ve sürdürebilir bir sağlık hizmeti sunmak. Kalıcı ve sürdürebilir hizmetler üretmeye gayret ediyoruz. Ortak akla müracaat etmeden adım atmamaya özen gösteriyoruz.Bu bütçe sağlıklı yaşam hakkının bütçesidir.

KORONAVİRÜS

Kovidi artık pek anmıyorsak bunun sebebi sağlık sisteminin Kovid-19 sebebiyle sarsılmamış olmamasıdır. Dünyanın sınıfta kaldığı küresel salgın günlerinde ne kadar güçlü sağlık sistemimiz olduğunu gördünüz.

MHRS RANDEVULARI

Çözeceğiz, kimsenin endişesi olmasın. Sadece uzman hekim günlük ortalama randevu sayımız yaklaşık 1 milyondur. MHRS üzerinden alınan randevu sayısı 200 milyon. Salgından öncesine kıyasla yüzde 40 artmış durumda. Geçen 5 yılda sağlık hizmetlerinin yüzde 87'si kamu kurumlarımızda verilmiştir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 12:02:09