Gündem >> Milliyet


Bakan Karaismailoğlu'ndan TBMM'de önemli açıklamalar


Link [2022-12-09 19:20:19]



Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle; Lider ve güçlü Türkiye'nin temelini inşa ediyoruz. Ülkemizi hızlı tren işletmeciliğiyle tanıştırdık. 2003 öncesindeki toplam tünel uzunluğunu 14 kat fazla artırdık. Haberleşmede çok güçlü bir altyapı tesis ettik. E devleti kullanan vatandaşımızın sayısı 60 milyonu aştı. 3 tarafı denizlerle çevrili vatanımızın deniz ülke kimliğini yeniden inşa ettik.

Havalimanı sayımızı 57'ye çıkardık. Dünya ortalamasının çok üzerinde büyüme performansı gösterdik. Bizi Türkiye Yüzyılı'na ulaştıracak eserlerimizi bir bir inşa ettik. Dünyanın en büyük projesi Çanakkale Köprüsü'nü dünyanın hizmetine sunduk. Nerede bu devlet denilen günler tarih oldu. Daha önce tamamlayıp bitirdiğimiz Kadıköy Pendik hattını Sabiha Gökçen Havalimanı'na uzattık. Türkiye'de 720 km tünel var şu anda. Ülkemizin hangi bölgesi olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti çözüm üretiyor.

Alıntı Metni İlginizi Çekebilir

Eser ve hizmet siyasetimize tüm gücümüzle devam edeceğiz. 3 havalimanımızda çalışmalar devam ediyor. 2022'de nasıl ki her sözümüzü tuttuysak 2023'te de durmak yok yola devam. Hastanenin yolunu yapmayanlar iyi dinlesinler. 1 ay içerisinde bitirdik biz metrosunu da yaparak bitiriyoruz. Yakında açacağız.Çukurova Havalimanı'nı bitiriyoruz inşallah nisanda açacağız. Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü devraldık, açılışına gideceğiz.Türkiye’nin en büyük Ar-Ge projelerinden biri, Yerli Haberleşme Uydumuzu Türksat 6A’yı da 2023 yılında uzaya fırlatacağız. 2023 yılında hizmete alacağız.Hizmetlerimizi tek tek milletimize sunmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.Günlük 60 bin aracın geçtiği Avrasya Tüneli olmasaydı İstanbul kilitlenecekti. İstanbul - İzmir arası 100 km kısaldı.

İSTANBUL HAVALİMANI

Dünyanın en iyi havalimanı seçilen İstanbul Havalimanı Avrupa yolcu trafiği sıralamasında birinci. İstanbul Havalimanı'nın ne kadar vizyoner bir proje olduğu ortada.Yaptığımız yatırımlarla sadece 2021 yılında toplam 28 milyar dolar tasarruf sağladık. Trafik kazaları tam yüzde 82 oranında azaldı. Değerli arkadaşlar başarı ekip işidir. Karayollarında, demiryollarında, havaalanlarında çalışan çalışma arkadaşlarım 700 bin çalışma arkadaşım biz bir ekibiz. 2023 yılı bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum.

Bakan Kirişci: Gıda meselesi bir milli güvenlik meselesidir

Çok Okunanlar

2024-09-20 13:45:31