Gündem >> Milliyet


Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a mesaj: Bizim güvenliğimize yönelik olumsuz adımlar atıyorlar


Link [2022-12-06 11:48:19]



Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle; Yunanistan anlaşmaları ihlal ediyor. Barışı aslında istemeyen Yunanistan yapıyor. Haksız, hukuk, argümanı ortaya koyamıyor.

Maalesef Yunanistan provokasyona devam ediyor. Bizim buna sessiz kalmamız mümkün değil. Bu adaların statüsünü ihlalden Yunanistan’ın vazgeçmesi lazım. Ya Yunanistan geri adım atar ya da biz gereğini yaparız. Rüzgar eken fırtına biçer. Barışı istemiyorsan biz de gereğini yaparız, bir gece ansızın.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'DAN İADELER

Türkiye olarak biz NATO'nun genişlemesini her zaman destekledik. Biz NATO'nun genişlemesine karşı değiliz, ama maalesef bu iki ülkede terör örgütleri destek buluyor. Madrid'deki toplantıda imzalanan ahidname gösteriyor ki beklentilerimiz karşılık buluyor. İsveç'teki yeni hükümetle birlikte olumlu adımların atıldığını görüyoruz. Türkiye'ye yönelik silah ambargosunu da kaldırdıklarını söylediler.

Finlandiya’dan henüz bize yönelik silah ambargosunun kaldırıldığına yönelik bir açıklama olmadı, bu açıklamayı da bekliyoruz. İki ülke arasında uygulamada bir ayrım yapmıyoruz. Bizim Finlandiya ile daha az problemimiz var. İsveç’in daha somut atması gereken adımlar var. Şahsın Türkiye’ye iade kararı memnuniyet verici, bizim listemizde adı yoktu. Ama sonuç olarak olup olmaması önemli değil.

Yunan medyası: 'İngiliz dergisinden bomba Türk-Yunan çatışması geliyor' Türklere alay konusu olduk! 'İronik ve alaycı karşılandı' Hava harekatı Yunanistan'a da bir mesaj: Tatbikat değil, gerçek bu

Çok Okunanlar

2024-09-20 19:52:09