Siyaset >> Milliyet Siyaset


Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'de peş peşe görüşmeler


Link [2022-09-21 20:50:34]



ABD’nin New York kentinde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadağ Dışişleri Bakanı Ranko Krivokapic ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu yaptığı paylaşımda, "New York’ta görüştüğümüz Karadağ Dışişleri Bakanıyla ikili ekonomik ilişkilerimizi ve Balkanlar’daki güncel gelişmeleri ele aldık." ifadelerini kullandı.

ABD'de peş peşe görüşmeler

BULGARİSTANLI MEVKİDAŞI MİLKOV İLE GÖRÜŞTÜ

Çavuşoğlu, Karadağ Dışişleri Bakanı Ranko Krivokapic ile görüşmesinin ardından Türkevi’nde Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Milkov ilebir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki üst düzey temaslar ile ulaştırma ve enerji konuları başta olmak üzere ikili ilişkiler ele alındı.

Çavuşoğlu, Türkevi’nde Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Milkov ile bir araya gelmesinin ardından İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ile görüştü. Görüşmede, İslamofobiye karşı atılabilecek adımlar, zirve hazırlıkları ve İİT reform süreci ele alındı.

Çavuşoğlu, daha sonra Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, İspanya Dışişleri AB ve İşbirliği Bakanı José Manuel Albares Bueno ve Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Moratinos ile bir araya geldi.



Çok Okunanlar

2024-09-21 14:45:38