Siyaset >> Milliyet Siyaset


Bakan Akar'dan Brüksel'de peş peşe kritik temaslar!


Link [2022-02-17 00:31:13]



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Belçika'nın başkenti Brüksel'de temaslarını sürdürüyor. NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen oturumlara katılan Akar, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile de bir araya geldi.

Stoltenberg, Türkiye'nin NATO'ya üyeliğinin 70'inci yıl dönümü dolayısıyla Bakan Akar'ı tebrik ederken, görüşmenin sonunda Akar ve Stoltenberg hatıra fotoğrafı çektirdi.

NATO'dan sert mesaj: Rusya güç kullanırsa bedeli ağır olur

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİMİNE KATILDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO Karargahı'nda Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen oturumlara katıldı. İlk olarak “NATO Nükleer Planlama Grubu” oturumunda yer alan Akar, sonrasında "Avrupa'da Güvenlik Durumu ve Caydırıcılık-Savunma" ile "Külfet Paylaşımı, Kaynaklar ve Stratejik Konsept" konulu Kuzey Atlantik Konseyi (NAC) oturumlarına katıldı.Bakan Akar, oturumların ardından üye ülkelerin savunma bakanlarının katıldığı "aile fotoğrafı" çekiminde de yer aldı.

YUNAN MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Belçika'nın başkenti Brüksel'de temaslarını sürdürüyor. NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen oturumlara katılan Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos ile de bir araya geldi. Görüşmede, Akar ve Panagiotopoulos’un ülkelerinin NATO üyeliklerinin 70’inci yıldönümünü karşılıklı olarak kutladığı belirtildi.

KUZEY MAKEDONYA SAVUNMA BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Akar, NATO Karargahı’nda Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Slavjanka Petrovska de bir araya geldi. Görüşmede, savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

İNGİLTERE SAVUNMA BAKANI WALLACE İLE GÖRÜŞTÜ

Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı dolayısıyla bulunduğu NATO Karargahı’nda İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile bir araya geldi. Görüşmede, ikili ve bölgesel savunma, güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

PEŞ PEŞE GÖRÜŞMELER

Akar, daha önce ise Romanya Savunma Bakanı Vasile Dincu, Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks ve Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile görüşmüştü.

Bakan Akar NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Çok Okunanlar

2024-10-24 09:22:12