Yazarlar >> Milliyet


Ayakkabılar ve biz


Link [2022-07-07 07:24:52]



“Ayakkabılar bedeninizin dilini ve tutumunu değiştirir. Sizi fiziksel ve duygusal olarak kaldırırlar” demiş Christian Louboutin.Nefes alabilen ayakkabılar tercihiniz olsun...

Ayakkabı kalitesi, rahatlığı çok önemlidir. Duruşunuzu gösterir. Ünlü bir tasarımcının elbisesini giyin eğer ayakkabınız size rahatsızlık veriyorsa yürüyemezsiniz. Güzel yürüyemediğiniz için de kıyafeti güzel gösteremezsiniz. Ayakkabı alırken günün ilerleyen saati olmasına özen gösterin.Çünkü bu saatlerde ayak şişmiş oluyor. Eğer beğendiğiniz ayakkabıyla ayaklarınız bu durumda bile rahatsa elemeyi geçmiş demektir. Ayakkabı denerken çiftini de ayağınıza geçirmelisiniz beş dakika kadar mağazanın içinde turlamalısınız inanın bu sizin rahatlığınız için gereklidir. Güzel bir ayakkabı şıklığı ve rahatlığı bir arada sunandır.

Ayakkabı alırken dikkat etmemiz gereken dokuzipucu:

1- Baseniniz genişse omzunuz darsa, tabanı geniş ayakkabılar tercih etmelisiniz.2- Topuklu ayakkabının rahatlığı ayak oyuğunun oturmasıyla doğru orantılıdır.3- Kalçalı ve basenliyseniz proporsüyonu bozmamak için aşırı ince topuktan uzak durun(Dengesiz bir görüntü olmaması adına).4- Ayakkabınızı iki gün üst üste giymeyin.5- Deri ayakkabıları sıcak yerde bırakmamalısınız.6- Kısa boyluysanız fazla platformluları abartılı dolguları tercih etmeyin (İspanyol pantolon veya uzun elbiseyle olur). Daha zarif ince yüksek ökçeli ayakkabılar veya dekolteli babetler tam size göredir.7- Spor ayakkabınızı her zaman yarım numara büyük alın. Alt tabanı biraz kalın olursa, bacak boyunuzu yükseltir(Spor ayakkabı formu olanları tercih edin).8- Stilletto ayakkabı dolabınızda olmazsa olmazınız olmalıdır. Kalem etek ya da sigaret pantolonla giyilen en güzel ayakkabıdır.9- Bacak boyu kısa olanlar nude tonlarından vazgeçmesinler ve sivri burun tercihleri olsun (daha uzun görünürsünüz, babette de sivri burun tercih edin).

Aysun Kaba’ya Sor

- Aysun Hanım, belim kalın, biraz kilom var 44 bedenim ,bacak boyum kısa ayakkabı tercihim hep çok plotformlu, sizce yanlış bir seçim mi? Sanem Bollluk

- Sanem Hanım, ayakkabı tercihinizde nude renkleri olursa bacak boyunuz daha uzun olur, platform uzun elbiselerle, İspanyol paça pantolonla olabilir, sigaret pantolon ve kalem etek, kalem elbiselerle daha zarif ayakkabılar tercih etmelisiniz. Düz ayakkabılarda sivri burun, dekolteli babetler sizi mutlu eden tercihler olur. Platform çok seviyor ve kendiniz rahat hissediyorsanız, kesinlikle çok kaba saba olmayan modellerden tercih edebilirsiniz.



Çok Okunanlar

2024-09-23 18:35:58