Yazarlar >> Milliyet


Avrupa’ya var Türkiye’ye zor


Link [2022-09-12 12:30:30]



Ford’un Avrupa’da en çok satan ticari aracı olan Transit Custom’ın tamamen elektrikli versiyonu, geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. E-Transit’in ardından tanıtılan E-Transit Custom, Ford Otosan’ın geçen yıl duyurduğu 2 milyar euro’luk yatırımın en önemli adımlarından biri ve üretimine 2023 sonbaharında başlanacak.

Tamamen sıfırdan tasarlanan, Ford’un Avrupa’ya yönelik tam elektrikli ikinci ticari modeli olan E-Transit Custom, markanın elektrikli araç dönüşümünde stratejik önem taşıyor. Tek şarjla menzili 380 km’ye kadar çıkabilecek aracın hızlı şarj seçeneği de bulunacak. Müşteri ihtiyaçlarına göre 415 Nm tork üreten 100 kW veya 160 kW (135 PS veya 217 PS) motor seçenekleri bulunacak aracın ısıtma ve soğutma sistemi, buhar enjeksiyonlu ısı pompası teknolojisiyle gerçekleşecek. Araçta isteğe bağlı sunulacak “Mobil Ofis” paketiyle, eğilebilir bir direksiyon da bulunacak. Böylece, tablet ve dizüstü bilgisayarlar için ergonomik bir stand, rahatça yazı yazmak ve öğle yemeği molalarında kullanmak için düz bir masa imkanı sunacak.

Tüm Transit Custom versiyonları Ford Otosan’ın Kocaeli fabrikalarında üretilecek ve sadece Avrupa’da satılacak. Şimdiden 10 bin adetlik siparişe ulaşıldığı belirtilirken, en önemli pazarının İngiltere olması planlanıyor. Bununla birlikte aracın yüksek fiyatı nedeniyle şimdilik Türkiye’de satışa sunulmasına ilişkin bir plandan bahsedilmiyor.

Yarış takımından ilhamlı!

Toyota, kısa süre önce Türkiye’de satışa sunulan Yaris Cross SUV modelinin sportif versiyonunu da hazırladı. Toyota Gazoo Racing’den ilham alarak tasarlanan yeni GR Sport, tasarımıyla Yaris Cross’un çekiciliğini daha ileriye taşıyor. Yeni Yaris Cross GR Sport’un ön satışları, Avrupa’nın belirli ülkelerinde bu yılın 3. çeyreğinde başlayacak.

Yaris Cross GR Sport, kendine özgü dış tasarım ve iç detayların yanı sıra, daha keskin bir sürüş için yeniden ayarlanan süspansiyonlara sahip. Bu versiyon 3 silindirli 1.5 lt hibrit motora sahip.

Çevreci otobüslerini götürüyor

Anadolu Isuzu, 20-25 Eylül’de Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenecek “IAA Transportation” fuarına Türk mühendisliğinin ürünü yeni midibüs ve otobüs modelleriyle damgasını vurmaya hazırlanıyor. Firma, fuara yüzde 100 elektrikli ve tamamen Türkiye’de geliştirilerek üretilecek “Big·e” ve “CitiVolt 12m”nin yanı sıra tam elektrikli “NovoCITI Volt”, alternatif yakıtlı “Kendo/Interliner 13 CNG” ve orta boy otobüs segmentindeki modeli “Isuzu Grand Toro” ile katılacak.



Çok Okunanlar

2024-09-22 01:59:01