Siyaset >> Milliyet Siyaset


Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne ‘Kavala’ tepkisi: Bizim mahkemelerimizi tanımayanları tanımayız


Link [2022-02-04 08:31:18]



Aslıhan Altay Karataş - Ukrayna'ya gidişinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

DİYALOĞA DAVET: Ukrayna'nın karşı karşıya kaldığı meydan okumaları ve bölgede yaşanan gerilimi yakından takip ediyoruz. Stratejik ortağımız ve komşumuz Ukrayna'nın, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğimizi her platformda dile getiriyoruz. Biz de bir Karadeniz ülkesi olarak bölgede barışı hakim kılmak ve tüm tarafları itidalli olmaya ve diyaloğa davet ediyoruz. Bölgenin önemli bir ülkesi olarak Rusya ile Ukrayna arasındaki olumsuz gelişmeleri görmek, yaşamak bizler için doğru bir gelişme değil. Onun için de bu her iki ülkenin arasındaki sıkıntılı dönemi inşallah başarıyla atlatmalıyız.

KUSURA BAKMASINLAR: Özellikle Türkiye'nin başta ilk derece mahkemeleri olmak üzere, bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz de tanımayız. Bunu çok açık ve net söylüyorum. Şu anda bizim mahkemelerimizin bu konuda vermiş olduğu bir karar var. Bu konuda AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi ne demiş, bu da bizi çok ilgilendirmiyor. Çünkü biz kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bir defa bekliyoruz. Bu saygıyı duymayanlara da kusura bakmasınlar, bizim saygımız olmayacaktır.

‘Sayın Herzog martta geliyor’

(İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog'un ziyareti) Mart ayının ortalarında inşallah ziyaret gerçekleşecek ve bu ziyaret ile beraber ikili ilişkilerimizi geleceğe yönelik çok daha farklı bir zemine olumlu istikamette oturtmanın gayreti içerisinde olacağız. Bizim bu yaklaşımımız aynı şekilde İsrail tarafında da mevcuttur. Belki de Sayın Herzog'un gelmesinden önce onların özel temsilcilerinin bize geldiği gibi, biz de özel temsilcimizi İsrail’e göndererek bir ön çalışmayı arkadaşlarımızla yapacaklar ve buna göre de süreci başlatacağız.



Çok Okunanlar

2024-10-24 15:22:02