Eğitim >> Milliyet Eğitim


Ausbildung Nedir, Nasıl Yapılır? Ausbildung Şartları Nelerdir?


Link [2022-06-01 20:23:55]



Ausbildung, bir mesleki eğitim ve çıraklık programıdır. Almanya'da maaşlı meslek eğitimi programına katılmak isteyen öğrencilerin öncesinde belirli şartları karşılaması gerekmektedir. Türkler'de ausbildung programına başvuru yapabilmektedir. Başvuru için aranılan Almanca dil seviyesi ise B1 olarak ifade edilebilir.

Ausbildung Nedir, Nasıl Yapılır?

Ausbildung, devlet tarafından tanınan mesleklere yönelik verilmekte olan bir eğitim programıdır. Program kapsamında işe yönlendirilen kişinin 3 sene boyunca eğitim alması ve program bitiminde sınava girmesi gerekmektedir. Sınavı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler ustalık belgelerini aldıktan sonra ilgili mesleklerde çalışabilmektedir.

Ausbildung programı, maaşlı meslek eğitimi veren bir program olarak bilinmektedir. Böylece öğrenciler eğitimleri için para bulmak zorunda kalmazlar. Öğrencilerin meslek öğrenirken aynı zamanda da kazanç elde edebildikleri bir eğitim programı olduğunu söylemek de mümkündür.

Ausbildung Şartları Nelerdir?

Ausbildung mesleki eğitim programına kayıt olunması için;

16 yaşının doldurulması gerekmektedir. Üst yaş sınırı ise kayıt olunacak programlara göre farklılık gösterebilmektedir.

Ortaokul mezunu olunması yeterli olmaktadır. Türkiye'den katılmak için ise 8 yıllık zorunlu eğitimin tamamlanması gerekmektedir.

Başvuru yapacak olan adayların en az B1 seviyesinde Almanca bilmesi gerekmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 17:39:47