Eğitim >> Milliyet Eğitim


Ata Karnesi Nedir, Açılımı Ne Demek? Ata Karnesi Nereden Alınır, Kim Düzenler?


Link [2022-02-04 17:51:14]



Ata karnesi birçok farklı ülke arasında uluslararası düzeyde ele alınır ve gerçekleşir. Özellikle İthalat ve ihracat ile ilgili bir konu olarak uygulanmaktadır. Bu uygulama belli başlı bazı eşyalar üzerinden sözleşme dahilinde yapılan bir işlem olarak da öne çıkar.

Ata Karnesi Nedir, Açılımı Ne Demek?

Ata karnesi eşyanın geçici olarak İthalat ve ihracatını sağlayan günlük belgeleridir. Aynı zamanda geçici ithalat sözleşmeleri ve ekleri kapsamında ele alınan bir belge olarak öne çıkar. Diğer bir deyişle günlük belgesi olarak da anlatmak mümkündür. Böylece başka herhangi bir belgeye gerek olmadan, eşyalar İthalat ve ihracat konusunda gümrük üzerinden transfer edilir.

Ata Karnesi Nereden Alınır, Kim Düzenler?

Ata karnesi günümüze internet üzerinden yasal olarak başvuru şeklinde öne çıkmaktadır. Devlet Kurumu kapsamında ilgili site bünyesinde başvuru yapılmaktadır. Herhangi bir kişi veya kuruluş güvenli bir şekilde internet sitesi üzerinden ata karnesi alma hakkına sahiptir. Böylece yapılacak İthalat ve ihracat işlemleri güvenli ve kolay bir şekilde, başka herhangi bir belge İhtiyaç olmadan gerçekleşir. Günümüzde birçok eşya ve amaç doğrultusunda gümrük üzerinden ele alınan bir belgedir.



Çok Okunanlar

2024-10-24 02:35:38