Eğitim >> Milliyet Eğitim


Asit Test Oranı Nedir? Likidite Oranı Nasıl Hesaplanır?


Link [2022-02-04 17:51:14]



Asit test oranı günümüzde birçok farklı firma üzerinden gerçekleşmektedir. Özellikle stoklarla ilgili bir yapı olmasının yanı sıra, kar sağlamak amaçlı şirketler için önemli bir yer taşır. Yıl içerisinde birçok firma ortak şekilde bu işleme ele alır ve uygular.

Asit Test Oranı Nedir?

Bir firmanın dönen varlıklarından stokların çıkarılması ile beraber, kısa vadeli yabancı kaynaklara bölünmesi asit test oranı olarak ifade edilir. Özellikle stokların hızlı bir şekilde nakde dönüşmesi sebebiyle bu işlem gerçekleşir. Yani firmanın dönen varlıkları ile beraber stoklar birbirinden ayrılmış olur. Böylece dönen varlıklar üzerinden yapılan işlemler neticesinde kazanç elde edilir.

Likidite Oranı Nasıl Hesaplanır?

Bu oran özellikle stok miktarı ile beraber dönen varlıklar miktarı üzerinden yapılan işlem ile birlikte hesaplanır. Bununla beraber kısa vadeli kaynakların yabancıları bölünmesi üzerinden de işlem gerçekleşmektedir. Bu işlem neticesinde kısa zaman içinde nakde dönüşmeyecek olan stoklar ayrılmış olur. Böylece firmanın yakın zamanda kazanç elde etmesine imkan tanıyan ve sıcak para gelmesine olanak veren işlem gerçekleşir. Bu durum bütün farklı firmalar için değişik sektörler açısından önemli bir yer taşır.



Çok Okunanlar

2024-10-24 02:34:51