Eğitim >> Milliyet Eğitim


Asistan Ne Demek, Kime Denir? Asistan Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?


Link [2022-06-11 13:57:41]



Firmaların randevularının organize edilmesi veya tüm yazışmaların sağlanması asistanlar tarafından yapılmaktadır. Asistan olmak için üniversitelerin belirli bölümlerinden mezun olmanın dışında sertifika programları da bulunmaktadır.

Asistan Ne Demek?

Çeşitli idari sorumlulukları ve büro görevlerini yerine getirmek ile sorumlu olan meslek mensubuna asistan adı verilmektedir. Asistanlar yöneticilere ve çalışanlara destek olmasının yanı sıra günlük iş yeri ve ofis ihtiyaçlarının da karşılamasında ve şirketin genel idari faaliyetlerinin yönetilmesinde de sorumludur.

Asistan Kime Denir?

Özel ve devlet kurumlarında görev alan ve çalıştığı firma veya şirketlerin içerisinde büro görevlerini yerine getiren kişilere asistan denir. Asistanlar şirketlerin toplantılarını organize eden, e posta ve yazışmaların zamanlamasını bildiren ve dosyalama sistemini geliştiren kişilerdir. Ayrıca asistanlar ofis malzemesi gibi ihtiyaçları belirleyip sipariş veren çalışanlar olmaktadır.

Asistan Nasıl Olunur?

Asistan olmak için üniversitelerin Büro Yönetici ve Asistanlığı bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak gerekir. Bunun yanı sıra farklı bir bölümden mezun olan kişiler asistan olmak isterler ise asistanlık sertifikası programlarına başvurmaları ve sertifika sahibi olmaları gerekmektedir.

Asistan Ne İş Yapar?

Asistanın görev ve sorumlulukları şu şekildedir:

- Toplantıların planlanması ve zamanlamasının belirlenmesi

- Randevuların organize edilmesi

- Müşteriler için temas noktası olmak

- Ziyaretçilere destek sağlamak

- Kişi listesini kayıt altına almak

- Düzenli olarak yazılan raporların hazırlanmasına yardımcı olmak

- Ofis politika ve prosedürleri güncellemek

- Üst düzey yöneticilerin isteklerini yerine getirmek

- Yönetici ve kıdemli idari asistanlar ile iş birliği yapmak



Çok Okunanlar

2024-09-22 15:26:05