Eğitim >> Milliyet Eğitim


Asbis Nedir? Asbis Numarası Nasıl Bulunur, Nerede Yazar?


Link [2022-07-29 13:44:19]



ABSİS numarası araç alımlarında sürücülere verilmektedir. 19 hane ve tek rakamdan oluşan ABSİS numarası resmi ruhsat çıktığı zaman geçerliliğini yitirmektedir.

ASBİS Nedir?

ASBİS no aracın satışının yapılması esnasında yeni araç sahibine yani alıcı kişiye vereceği araç tescili ile alakalı geçici belge üzerinde yazan numara olmaktadır. Bu numara araç tescil ve sürücü belgesi işlemlerinin internetten yapılmasını sağlamaktadır. Sistemin ilerlemesi ile birlikte bazı kanallar üzerinden araç bilgilerine ASBİS NO olmadan ulaşılması imkanı bulunmaktadır. ABSİS numarası şu işlemlerde gerekli olmaktadır:

- Sıfır araçların araç tescil işlemlerinde

- İkinci el araçların satış işlemlerinde

- Devir teslim ve sürücü belgesinin verilmesi gibi işlemler bu numara ile hızlı bir şekilde yapılır.

ASBİS Numarası Nasıl Bulunur, Nerede Yazar?

ASBİS numarası zorunlu trafik sigortası ve kasko sigortası yaptırılacağı zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle nerede yazdığı ve nasıl bulunacağı merak konusudur. ABSİS numarası ilk etapta önemli olmaktadır. Bu numara araç sahiplerinden istenmektedir. Genellikle pek çok kişi bu numaranın nerede yazdığını bilmemektedir. Araç satışı yapıldıktan sonra aracın yeni kullanıcısına verilmiş olan geçici tescil belgesi üzerinde bulunmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-21 13:48:31