Eğitim >> Milliyet Eğitim


Artroplasti Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Artroplasti Çeşitleri Nelerdir?


Link [2022-02-04 08:31:20]



Artroplasti, vücutta bulunan eklemlerin hepsidir ve kişilere farklı hareket kabiliyeti kazandırır. Artsoplasti Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Artroplasti, kişilerde bulunan eklemlerin hepsidir ve kişilere farklı hareket kabiliyetlerinin kazandırılmasını sağlar. Bu kabiliyetler kişilerin hastalıklarına göre ya da travmalara göre işlevlerini yitirebilmektedir. Artroplasti, eklemlerde olan ağrıları ve acıları daha az hissetmeye, hareket kabiliyetini artırmaya ve stabilize etmek anlamına gelir. Artroplasti Çeşitleri Nelerdir? Artroplasti 4 çeşittir ve şu şekildedir:

Rezeksiyon Artroplastisi: Kişilerde yakınmaya yol açan eklemlere ait eklem yüzleri çıkarılır. Bu sayede eklem yeni hareket kabiliyetlerine sahip olur. Örneğin yürüme güçlüğü çeken birine rezeksiyon artroplastisi uygulandığında aksasa da yürüme şansına sahip olur.

İnterpozisyon Artroplastisi: Eklemlerin arasına yumuşak eklemler eklenir. Örneğin kemikleri kırılmış kişilerin bu alanlarına yumuşak şekilde tendon koyulur.

Parsiyel Endoprotez Artroplastisi: Vücut içine protezler yerleştirilir ve bu sayede hareket kabiliyeti de yüksek olur.

Total Endoprotez Artroplastisi: Hasta ya da deforme olmuş eklemlere ait değişim işlemleri için total endoprotez artroplastisi uygulanır. Bu işlemler genellikle diz ya da kalça kemiklerine uygulanır ve el, ayak bileklerine de uygulanması mümkün olur.



Çok Okunanlar

2024-10-24 02:25:18