Eğitim >> Milliyet Eğitim


Armatör Nedir, Ne İş Yapar? Armatör Kime Denir?


Link [2022-04-13 00:11:38]



Özellikle iş dünyasında çok sık duyulan ancak anlamı tam olarak bilinmeyen sözcüklerden biri armatör kelimesidir. Pek çok kişi ise bu kelimenin tam olarak ne anlama geldiğini öğrenmeye çalışmaktadır.

Armatör Nedir?

Kendilerine ait gemi ya da gemileri bulunan, bu sebeple işveren, yatırımcı ya da iş insanı olarak bilinen kişiler armatör olarak ifade edilir. Özellikle deniz ticareti söz konusu olduğu zaman dünya çapında önemli payı olan güçlü İş adamları olarak ifade edilirler.

Armatör Ne İş Yapar?

Armatör özellikle sahip olduğu gemi ya da gemiler ile beraber uluslararası ticaret gerçekleştirir. Bu doğrultuda İthalat ve ihracat kapsamında pek çok önemli taşımacılık sağlar. Aynı zamanda bir işveren ve iş insanı olarak ülke çapında önemli bir getiri oluşturmaktadır.

Armatör Kime Denir?

En çok merak edilen kelimelerden biri olarak armatör sözcüğü öne çıkıyor. Türk Dil Kurumu kapsamında bir iş insanı olarak ifade etmek mümkün. Özellikle gemi ya da gemileri bulunan, bu sebepten dolayı sahip olduğu gemiler ile iş insanı olarak bilinen kişilerdir. Özellikle uluslararası çapta deniz taşımacılığı ve ithalat ile ihracat işleri üzerinden çalışmalar gerçekleştirir. Türkiye'de de oldukça fazla sayıda armatör bulunur.



Çok Okunanlar

2024-09-22 21:12:40