Eğitim >> Milliyet Eğitim


Arkadaşlık İle İlgili Atasözleri, Deyimler Ve Anlamları Nelerdir?


Link [2022-03-12 14:51:30]



Yaşantımızda sevincimizi olduğu gibi üzüntümüzü de en yakın arkadaşlarımızla paylaşmak isteriz. Bu durumlarda onların davranışları, yanımızda olup olmaması bize onlar hakkında ipucu verir. Ancak bu ipuçlarını atasözlerinde ve özlü deyimler de de bulmak mümkündür. Arkadaşlık İle İlgili Atasözleri, Deyimler ve Anlamları Nelerdir? - Arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim: İnsan kendisine uygun kimseler ile arkadaşlık eder. Bunun için arkadaşına baktığımız zaman o kişinin de karakterini az çok tahmin etmek mümkündür.

- Deli ile çıkma yola, başına getirir bir sürü bela: Kötü bir arkadaş seçimi kişinin başına çeşit çeşit dert açmasına neden olur.

- İsin yanına varan is, misin yanına varan mis kokar: İnsan kiminle vakit geçirir, en çok kiminle arkadaşlık ederse, ister istemez o kişinin bir takım huylarını alır.

- Karga ile gezen pisliğe konar: Arkadaşlık edilen kişinin huyu, hâli ve hareketleri bir süre sonra diğerinin de hâlini, hareketlerini ve huyunu etkiler.

- Kaz kaz ile, daz daz ile, kel tavuk kel horoz ile..: Herkes kendi karakterine uygun gelen kişiler ile anlaşıp arkadaşlık eder.

- Kır atın yanında duran kâh huyundan kâh suyundan alır: İnsan arkadaşlık ettiği kimseden elbet etkilenir.

- Üzüm üzüme baka baka kararır: Arkadaşlık eden kişiler birbirlerinin huyundan etkilenir.

- Önünde ardında gidilmez: O kimsenin arkadaşlığına güvenmez.

- İt itle gezer: Kötü niyetli biri ancak kendisi gibi kötü niyetli olan biri ile arkadaş olur.



Çok Okunanlar

2024-09-24 05:29:40