Eğitim >> Milliyet Eğitim


Arabesk Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Arabesk Müzik Örnekleri...


Link [2022-09-13 17:18:19]



Arabesk kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir. Dilimize Fransızcadan geçmiş olan arabesk kelimesi günlük hayatta sözlük anlamı ile çok sık kullanılmaktadır.

Arabesk Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Bazı kelimeler yeni duyulduğu için anlamı çok sık araştırılmaktadır. Bunlardan birisi de arabesk kelimesi olabilir. Eski dönemlerden beri kullanılan arabesk kelimesi anlamını bilmeyen pek çok kişi bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu sözlük anlamı ise şu şekilde açıklanmaktadır:

- Arap müziğini andıran, genellikle karamsarlığı konu edinen bir müzik türüdür.

- Girişik bezeme

Arabesk Müzik Örnekleri Nelerdir?

Geçmiş yıllara bakıldığında arabesk Türk sanat ve Türk halk müziğinin yozlaşması sonucu gelmiş olduğu söylenmektedir. Özellikle müzikal filmlerle özdeşleşmiş Arap popüler müziğinin arabeskin köklerini oluşturduğu düşünülmektedir. Bu şekilde oluşan arabesk müzik son yıllarda ülkemizde en çok dinlenen müzik türlerinden birisi haline dönüşmüştür.

Ülkemizde bakıldığı zaman pek çok arabesk müzik yapmış sanatçı görülmektedir. Bunlara örnek olarak Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses, Gökhan Güney gibi sanatçıları örnek verebilmek mümkündür. Arabesk müziğin ilerlemesi ile beraber bazı alt başlıklara ayrılmaktadır. Bunlar arabesk-pop, arabesk-rap gibi alt başlıklar olabilir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 10:05:10