Siyaset >> Milliyet Siyaset


AP heyetinden CHP’ye ziyaret


Link [2022-02-26 10:31:23]



Mehtap Gökdemir / ANKARACHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ve beraberindeki heyeti kabul etti. CHP Genel Merkez’deki görüşmede Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz eşlik etti. Ziyarete ilişkin, Nacho Sanchez Amor’un Avrupa Parlamentosuna sunmak üzere rapor hazırladığı, her dönemde olduğu gibi raporu hazırlamadan evvel Türkiye’ye ziyarette bulunduğu belirtilerek, “Genel Başkan ile bu ilk görüşmesi değil. Daha önce de görüştü. Bu defa da İstanbul’a geldi, Kavala duruşmasını izlemiş. Ondan sonra Ankara’ya geçip siyasi partilerle görüşmelerini yerine getiriyor. Kılıçdaroğlu’nu bu çerçevede ziyaret etti” değerlendirmesi yapıldı.

Edinilen bilgiye göre Amor, temel hak ve özgürlükler, insan hakları ihlalleri, İstanbul Sözleşmesi konuları başta olmak üzere Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulamasını sordu.

‘Merakla bekleniyor’

Heyet, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması ve 28 Şubat’ta altı liderin buluşmasıyla ilgili de sorular yöneltti. Kılıçdaroğlu, 28 Şubat’ta altı liderin bir araya gelerek açıklama yapacaklarını ve o belgeyi imzalayacaklarını söyledi.

Amor da, “Avrupa’dan bakışta güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili 28 Şubat tarihinin büyük bir merakla beklendiğini” söyledi. Öte yandan Amor ve heyeti, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından da kabul edildi.

'Rusya’nın hamlesini kabul etmiyoruz'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, tırmanan Rusya-Ukrayna krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Altay şunları söyledi:

"Ukrayna’yla ilgili gelişmeleri CHP olarak endişeyle izliyoruz. UmarımErdoğan’ın bu kendince ürettiği kehanetler, dünya lideri olma fantezisi Türkiye’nin başına yeni sorunlar açmaz. CHP, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgalini, basıncını, baskısını kabul etmez. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını ve egemenliğini tanır ve buna halel getirecek bunu hiçe sayacak hiçbir işin yanında olmaz. Bilakis karşısında olur. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik hamlesini kabul etmiyoruz ve kınıyoruz."

Altay, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise, "CHP’ye oy veren ve CHP’ye üye olan herkesin gönlündeki aday Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur" dedi.-ANKARA Milliyet



Çok Okunanlar

2024-10-24 07:36:05