Sağlık >> Milliyet Sağlık


Antihistaminik Nedir? Antihistaminik Tedavi Ne İşe Yarar?


Link [2022-07-23 20:44:20]



Histamin, pek çok farklı bedensel süreç içerisinde rolü olan önemli bir kimyasal maddedir. Mide asidinin salgılanmasını uyarır, ayrıca iltihaplanmada önemli bir rol oynar.

Antihistaminik İlaç Nedir?

Antihistamin, histamin maddesinin ortaya çıkısını engelleyen bir ilaç çeşididir. Antihistaminikler, özellikle alerjik rahatsızları ortaya çıkması durumunda etkili olan bir ilaçtır. Antihistaminiklerin meydana getirdiği en sık görülen yan etki kişide sürekli uyku halinin oluşmasıdır.

Gece uyumadan önce alınması durumunda yarar sağlasa da gündüz alınması durumunda sorun yaratabilir. Bu nedenden dolayı Araba ya da tehlikeli olabilecek herhangi bir makine kullanan kişilere bu ilaçlar tavsiye edilmez. İlk dozlar en çok uyku verilen dönemlerdir. Sonraki dozlarda ise biraz bağışıklık gelişir.

Antihistaminik İlaç İle Yapılan Tedavi Ne İşe Yarar?

Antihistaminik ilaçlar, alerjik reaksiyonların etkilerinin daha hafif bir düzeye indirilebilmesini sağlamak amacı ile kullanılan bir ilaçtır. İltihap, kaşıntı, ödem, hapşırık, burun akıntısı, nefes darlığı ve deri döküntülerinin tedavi edilmesi amacı ile kullanılır.



Çok Okunanlar

2024-09-19 11:00:04