Eğitim >> Milliyet Eğitim


Anabilim Dalı Nedir? Anabilim Dalları Nelerdir?


Link [2022-02-02 08:11:07]



Anabilim dalı sıklıkla kullanılmakta olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Özellikle de üniversite de karşılaşılan anabilim dalı teriminin bir anabilimin ayrıldığı dallardan, uzmanlık alanlarından her biri manasına geldiğini söylemek mümkündür.

Anabilim Dalı Nedir?

Anabilim dalları, sosyal bilim dalları ve fen bilimi dalları olarak ifade edilebilir. Her iki alanda da farklı bilim disiplinlerinin bulunduğunu söylemek mümkündür. Bilim dallarının özelliklerinin ve görevlerinin ise kendi içinde farklılık göstereceğini söylemek de mümkün olmaktadır.

Anabilim Dalları Nelerdir?

Anabilim dalları sosyal bilim dalları ve fen bilim dalları olmak üzere iki farklı kategoride incelenmektedir. Anabilim dalı aynı zamanda ana sanat dalı olarak da bilinmekte olan bir terim olarak kullanılmaktadır. Birbirine yakın bilim ve sanat dallarını kapsadığını ifade etmek de mümkün olmaktadır.

Sosyal Bilim Dalları

Antropoloji

Arkeoloji

Astronomi

Coğrafya

Etnoloji

Felsefe

Hukuk

İktisat

Jeoloji

Fen Bilimi Dalları

Kimya

Fizik

Biyoloji

Matematik olarak ifade edilebilir.

Birçok farklı alanda bilim dalı olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Üniversitede eğitim, öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü akademik birim olduğunu söylemek de mümkündür.



Çok Okunanlar

2024-10-24 04:33:59