Eğitim >> Milliyet Eğitim


Ana Testi Nedir, Ne İçin Yapılır? Ana Testi Hangi Hastalıklarda Pozitif Çıkar?


Link [2022-02-05 18:51:12]



ANA testi sistemik ya da organa özgü olan otoimmün hastalıkların tanısı için yapılan bir testtir. Kişilerin vücutlarında anti-nükleer antikorların üreyip üremediğine bakmak için ANA testi yapılır.

ANA Testi Nedir, Ne İçin Yapılır?

ANA testi organa özgü ya da sistemik hastalıkların tanısı için kişilere yapılan bir testtir ve sıklıkla da kullanılmaktadır. ANA testi inanların vücudunda anti-nükleer antikorların üretilip üretilmediğini kontrol etmek için yapılır ve buna göre bir tanı konur. Testin 1 ile 40 arasında çıkması sonucun normal olduğunu gösteren bir sonuç olur. Test pozitif çıktığında tire şeklinde rapor edilir ve buna göre bir tedavi uygulamasına gidilir.

ANA Testi Hangi Hastalıklarda Pozitif Çıkar?

ANA testinin pozitif çıkması Antinükleer antikorların varlığını belli eden bir sonuç olur. Bu durumda kişilerde otoimmün hastalığı olur. Negatif olması durumunda antikorların olmadığı ve kişilerin de bağışıklık sistemlerinin doğru çalıştığı anlamına gelir. ANA testi genellikle organlara özgü otoimmün hastalıklarının tanısında kullanılır ve vücutta anti-nükleer antikorların üretilip üretilmediğini kontrol etmek için yapılır.



Çok Okunanlar

2024-10-24 02:28:33