Gündem >> Milliyet


Altılı Masa’da gündem anayasa değişikliği teklifi


Link [2022-12-13 07:20:19]



Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, toplantıdan önce liderler turuna çıktı. Davutoğlu dün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti. Davutoğlu bugün saat 12:00’de CHP, Çarşamba saat 11:00’de İYİ Parti, Perşembe saat 11:00’de DEVA Parti, saat 17:00’de Demokrat Parti’yi ziyaret edecek.

Davutoğlu’nun liderler turunda AK Parti’nin başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifinin görüşülmesi bekleniyor.Altılı Masa’da daha önce bu konu gündem gelince, “Teklif metnini bir görelim” denilmişti.Altılı Masa’nın aralık ayının sonunda yapacağı toplantıda konunun netleşmesi, ortak hareket etme kararının çıkması bekleniyor. Altılı Masa’daki kaynaklar, teklife İYİ Parti’nin “evet” demesi halinde CHP’nin de referanduma gitmemesi için “evet” diyebileceğini belirtiyor.Referandum seçeneğini istemeyen Altılı Masa bu konudaki yol haritasını ve stratejisini buna göre belirleyecek. Altılı Masa’daki kurmaylar, “Referandum istenmiyor. Öyle bir ihtimal yok” dedi.

Altılı Masa’nın DEVA Partisi’nde yapılan son toplantısında konu gündeme gelince bazı partiler, “böyle bir düzenlemeye hayır diyemeyeceklerini” ifade ederken bazı partiler de, “Teklifin içeriğini görmeden değerlendirme yapmayız. Ancak temel hak ve özgürlükler oylamaya tabi tutulamaz” demişti. Edinilen bilgiye göre altılı masadaki bazı partiler anayasa değişikliği teklifine ilişkin, “Teklif sıkıntılı. Mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. Ama bu bir mutabakatla Meclis’te gerçekleşirse ancak ve ancak olumlu bakabiliriz. Aksi takdirde temel hak ve özgürlüklerin oylamaya tabi tutulmaması gerekir” görüşünü dile getirdi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 05:53:31