Gündem >> Milliyet


Altılı Masa adayını şubatta açıklayacak


Link [2022-12-10 07:32:19]



MEHTAP GÖKDEMİR Ankara -Altılı Masa kaynaklarından edinilen bilgiye göre ortak aday konusu ocak ayında masanın gündemine gelecek. Adayının isminin ise şubat ayında netleşmesi bekleniyor.

Altılı Masa kulislerine göre; adayın ismi de şubat ayındaki liderler buluşmasından sonra yapılacak ortak açıklama metni ile kamuoyuna duyurulacak. Böylece liderler, cumhurbaşkanı adayını imza altına almış olacak.

‘Teklif bekler’

Adayın kim olacağına ilişkin tartışmalar sürerken, CHP’li kaynaklar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağına ilişkin, “Kılıçdaroğlu hiçbir zaman bir yere aday olmamıştır. Hep kendisine teklif edilmiştir. Altılı Masa’dan teklif gelmesini bekler. Kendisi yapmaz açıklamayı. Altılı Masa açıklar. Bizim adayımız Kılıçdaroğlu, zaten biz bunu söyledik” ifadelerini kullandılar. CHP kulislerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylık için isimlerinin geçmesine ilişkin de, “Hiçbir zaman Ekrem Bey’de, Mansur Bey’de ‘ben adayım’ diye ortaya çıkmaz. Genel Başkan yoksa ancak aday olurlar. Ama Kemal Bey’in aday olmama ihtimaline karşı da hazır olurlar” yorumu yapılıyor.



Çok Okunanlar

2024-09-20 13:48:32