Eğitim >> Milliyet Eğitim


Alil Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Alil Kime Denir?


Link [2022-08-26 19:18:20]



Alil kelimesi, her hangi bir engeli bulunan, kısıtlı ve hastalıklı olarak tanımlanabilmektedir. Alil sözcüğü Türk diline Arapçadan geçmiştir.

Alil Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Alil, sakat, engelli, kısıtlı ve hastalıklı anlamlarına yakın görülmektedir. Geniş anlamlı sözcükler arasında bulunan Alil, kusurlu sözcüğünden türetilmiştir. Alil sözcüğünün TDK sözlük anlamı hastalıklı- sakat olarak görülmektedir. Alil olarak tanımlananlar kendi yaşamlarını destekle sürdürebilmektedir.

Alil Kime Denir?

Yaşam kalitesini düşüren bir kısıt bulunanlara Alil denmektedir. Muhtaç olan başkalarının desteğine ihtiyaç duyanlar, hastalıklı ve kusurlu yani Alil olarak tanımlanabilmektedir. Ayrıca Arapça kökenli Alil sözcüğü, zelil, velayet, delil gibi anlamlara da gelmektedir. Alil sözcüğü pek çok örnekle tanımlanabilmektedir.

Gözlük kullanarak görme eksiğini giderenler örnek verilebileceği gibi diyalize bağımlı bir böbrek hastası da verilebilir. İlk örnekte bulunan kişi gözlüğünü kendisi kullanarak Alil durumunu ortadan kaldırabileceği gibi diğeri hem diyaliz uzmanları hem araç gereç desteğine ihtiyaç duymaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-21 00:40:00