Eğitim >> Milliyet Eğitim


Alan Ölçü Birimleri Nelerdir? Sıralaması Ve Kısaltmaları


Link [2022-02-10 05:51:08]



Araziler ile beraber birçok farklı işlemci üzerinden günümüzde alan ölçü birimleri kullanılır. Böylece matematiksel işlemler çözüm bulurken, günlük hayatta birçok farklı alan için sonuçlar değerlendirilir. Aynı zamanda bu konuda birçok değişik alan ölçü birimi olduğunu söylemek mümkündür. Bunlar birbirine çevrilmek suretiyle kısaltmaları üzerinden farklı yerlerde değerlendirilir.

Alan Ölçü Birimleri Nelerdir?

Alan ölçü birimleri aynı zamanda farklı ölçü birim işlemleri üzerinden ele alınmak suretiyle ifade edilir. Bu doğrultuda uzunlukları ve boyutları birbirinden farklılık gösterir. Bu doğrultuda milimetrekare, santimetrekare, desimetrekare, metrekare, Dekametrekare, hektometrekare ve kilometrekare ön plana çıkmaktadır.

Sırası ile aynı zamanda küçükten büyüğe doğru alan ölçü birimleri bu şekilde ele alınır ve ifade edilir. Böylece birbiri arasında Çevrim ile birlikte sabit ve standart miktar üzerinden hesaplanır. Bu hesaplama sayesinde birçok farklı arazi miktarı net biçimde miktarı ortaya çıkarılır. Aynı zamanda eğitim konusunda farklı matematiksel işlemler üzerinden sonuç anlaşılır.

Alan Ölçü Birimleri Sıralaması ve Kısaltmaları

Alan ölçü birimleri sırası ile standart olarak küçükten büyüğe doğru ele alınır. Aynı zamanda söz konusu alan ölçü birimleri olduğu zaman kare üzerinden ifade edilmektedir. Bu doğrultuda sıralama ve kısaltma ile beraber şu şekilde değerlendirilebilir;

- Milimetrekare (mm²)

- Santimetrekare (cm²)

- Desimetrekare (dm²)

- Metrekare (m²)

- Dekametre kare (dam²)

- Hektometrekare (hm²)

- Kilometrekare (km²)

Bu şekilde yukarıda görüldüğü gibi sırası ile birlikte ele alınır ve ifade edilir. Aynı zamanda küçükten büyüğe doğru her bir işlem online çarpılmak suretiyle devam eder. Böylece değişik birimler doğrusunda alan ölçü birimleri ile birlikte çevrim işlemi yapılır.

Alan Ölçü Birimleri Nerede Kullanılır?

Özellikle büyük yüzey alanlarının ölçümü noktasında alan ölçü birimleri önemli bir yere sahiptir. Bunlar içerisinde tarla, bahçe ve ormanlık gibi pek çok arazi ön plana çıkıyor. Genelde tarım ve ormancılık alanları söz konusu olduğu zaman mutlaka bu alan ölçü birimleri kullanılır. Böyle yapılacak işlem ile beraber net olarak arazini boyutu ortaya çıkarılır. Tabii bunun yanı sıra eğitim konusunda da yine farklı matematiksel işlemler üzerinden ele alınır. Böylece birbiri arasındaki standart çevrim üzerinden alan ölçü birimleri amaca uygun değişik yerlerde kullanılır.



Çok Okunanlar

2024-10-23 22:27:44