Eğitim >> Milliyet Eğitim


Aktif Bağışıklık Nedir? Aktif Bağışıklık Örnekleri Nelerdir?


Link [2022-02-02 08:11:07]



Aktif bağışıklık, hastalıktan önce bünyenin virüse direnç göstermesi veya aşı yöntemiyle gelişen bir sağlık kavramıdır. Direnç göstermek diye bilinmektedir.

Aktif Bağışıklık Nedir?

Genellikle bir sağlık sorunu yaşadıktan sonra vücudun o virüse karşı uzun süre direnç göstermesi olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra hastalık yaşamadan önce aşı çözümü ile aktif bağışıklık kazanılmaktadır. Bir vücudun bağışıklığı kazanması için gerekli olan aşı veya virüsün vücuda girip artık direnç kazanmasıyla olmaktadır. Aktif bağışıklık kazanıldıktan sonra hasta uzun süre bu virüse koruma sağlamaktadır. Vücut o mikroba artık alışmış ve etkilenmeyecek raddeye geldiğin de aktif bağışıklık kazanılmış demektir.

Aktif Bağışıklık Örnekleri Nelerdir?

Günümüz oldukça yaygın olan covid 19 hastalığı bu aktif bağışıklığa örnek verilebilir. Vücuda giren mikrop birçok insan da bağışıklık kazandırdı ve etkilemez oldu. Bunun yanı sıra hasta olmadan önce aşı olan bireyler ise vücuda bağışıklığı aş yolu ile kazanmış oldu. Aktif bağışıklık bu yollarla gerçekleşmektedir. Sizlere bu sağılıkla ilgili bilgiyi detaylı şekilde aktarmaya çalıştık günümüzden örnekler ile net şekilde görülmektedir.



Çok Okunanlar

2024-10-24 04:23:41