Siyaset >> Milliyet Siyaset


Akşener: Ülkemizin Batılı ülkelere gösterdiği iyi niyet defalarca suistimal edildi


Link [2022-05-25 21:03:39]



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan 5 askere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi.Akşener, Sultan 2'nciAbdülhamidüzerinde bir yaygara tufanı başlatıldığını belirterek, "Hakaretlerin, öfke nöbetlerinin, nefret şovlarınınbini bir para. Oysadillere destan şanlı tarihimizesahip çıkmanın datarihimizden ilham alarakyol yürümenin detarihe atıf yaparaksiyaset dersi vermenin de yolu,ilk öncetarihi öğrenmekten geçer"diye konuştu.

'TARİH DANIŞMAN NOTLARINDAN ÖĞRENİLMEZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarih öğrenemediği ve okumayı sevmediğini söyleyen Akşener, "Eline tutuşturulan notlardan ötesinigörmüyor. Kulağına üflenen sesler dışında, kimseyi duymuyor.Dört bir yanını saran cehalet duvarından attığı hamasi nutuklarla günü kurtarmaya çalışıyor. Ancak unuttuğu bir şey var.Biz tariheonun gibi kişiler üzerinden bakmıyoruz.Biz tarihe, onun gibi kavgalar üzerinden de bakmıyoruz.Biz tarihedeğerler, sistemler ve sonuçlar üzerinden bakıyoruz. AbdülhamidHan'la değil, o günün şartlarındaki demokrasi rüzgarıyla ilgileniyoruz. AbdülhamidHan'ı kendisine benzetmemibir hakaretolarak algıladı. Yani Sayın Erdoğan'ı Abdülhamid Han'a benzetmek, rahmetliye hakaretmiş. Sayın Erdoğan içinrehber kabul ettiği, rol model aldığıama nasıl vefat ettiğini bile bilmediği AbdülhamidHan'ı, kendisine benzetmek, büyük bir hakaretmiş. Yani biz aslındaistibdada karşı koyan o ruhtan bahsederken değil,Sayın Erdoğan'a benzetirkenAbdülhamidHan'a hakaret etmişiz. Arkadaş en azından kendisinin farkında" açıklamasında bulundu.

'İLK ÖNCE KENDİ NİYETLERİNİ SORGULAMALARI GEREKİYOR'

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik girişimine ilişkin konuşan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Putin'in yayılmacı ve saldırgan politikası, bütün Avrupa'dabir güvenlik krizi yarattı. Ukrayna'da 4 aydır süren işgal,şimdiye kadar NATO üyesi olmayanİsveç ve Finlandiya'yı daharekete geçirdi. Her iki ülke deRusya'ya karşı caydırıcılık elde etmek içinNATO üyeliğine başvurdularama bu talebin kabul görmesi içinmevcut üyelerin oy birliğineyani Türkiye'nin de onayına ihtiyaçları var. Yalnız, burada unutmamamız gereken bir şey var.Ülkemizin şimdiye kadarBatılı ülkelere gösterdiği iyi niyet,defalarca suistimal edildi. Mesela,Sovyet Rusya ve Yugoslavya'dan kopan ülkelerinNATO'ya girmesi için verdiğimiz destekPKK'ya yardıma dönüştü. Kore'de, Bosna'da, Afganistan'daTürk askerinin verdiği mücadele, müttefik bildiğimiz ülkelerinFETÖ'ye kol kanat germeleriyle son buldu. İşte bu yüzdenbugünTürkiye'den İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği içiniyi niyet bekleyenlerinilk önce kendi niyetlerini sorgulaması gerekiyor. İYİ Parti olarak bu kararınmilli menfaatlerimiz gözetilerek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktadaülkemizin iki önemli çıkarı var.BirincisiAvrupa'daki PKK varlığını sonlandırmakve terör örgütününAvrupa yapılanmasını çökertmek. İkincisi iseçarlık rüyaları gören Putin'in, saldırgan Rusya'sına karşıAvrupa güvenliğini güçlendirmek."

NATOüyeliğiyolununterör örgütlerini topraklarından çıkarmakla başlayacağını dile getiren Akşener, "Eğer İsveç ve Finlandiya, Rusya tehdidini ciddiye alıyorve kendilerini korumak içinNATO'ya üye olmak istiyorlarsaöncelikli olarakkendilerini kullananve ilk fırsattasırtlarından bıçaklayacak olan PKK'ya karşıgerekli tepkiyi göstermelive terör örgütünütopraklarından çıkartmalıdır"dedi.

'BİZ YANINIZDA DURURUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ındış politikayı, iç politika şovuna dönüştürmeye çalıştığını ifade eden Akşener, "Çok değildaha geçtiğimiz seneMilli Savunma Bakanı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin PKK'ya verdiği destekten bahsediyordu. İçişleri Bakanı, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin olduğunu iddia ediyordu. Sayın Erdoğan da bu doğrultudaMısır'a, İsrail'e ve Suudi Arabistan'aen üst perdeden konuşuyordu.Eğer amacın, bu terör örgütünü Avrupa'dan tasfiye etmeksebunu yapmanınyolu dayordamı da bellidir.Biz de yanında dururuz" ifadelerini kaydetti.

Akşener, tarım politikalarına da eleştirilerde bulunduğu konuşmasında sözü seçime getirerek, "Göreceksinizsandıkla gelensandıkla gidecek. Bu ülkenin hak edilmişiktidarı biz olacağız. Hazır olun çok az kaldı"dedi.



Çok Okunanlar

2024-10-22 20:34:11