Eğitim >> Milliyet Eğitim


Akamber Nedir, Ne İşe Yarar? Akamber Yasak Mıdır?


Link [2022-05-30 05:23:40]



Balinaların karnında akamber bulunduğu zaman kilolarca olduğu görülmektedir. Çünkü balinalar büyük cüsseli hayvanlardır ve onlardan elde edilen bu madde oldukça büyük bir hacme sahiptir.

Akamber Nedir, Ne İşe Yarar?

Akamber, ispermeçet balinaları olarak bilinen türün sindirim sisteminde üretilir. Rengi ise donuk gri veya siyahımsı olarak bilinir. Ayrıca yanıcı bir madde olduğunu söyleyebiliriz. Taze akamber oldukça kötü bir kokuya sahiptir. Ancak olgunlaştıkça bu koku değişir ve tatlı bir kokuya dönüşür.

Akamber parfümcüler tarafından kullanılan bir maddedir. Çünkü bu madde sayesinde parfüm kokuları uzun süreli bir etkiye sahip olurlar. Doğal olarak parfüm içerisinde koku açısından değerli bir sabitleyici görevi görür.

Akamber Yasak mıdır?

Akamber, balinaların sindirim sisteminden elde edildiği ve çok değerli olduğu için kullanımı devlet kontrolü altındadır. Bundan dolayı kaçak yollardan elde edilen akamber yasaktır ve kullanan kişiler ceza almaktadırlar. Hatta ülkemizde ve daha çok sayıda ülkede kaçak yollardan ticareti yapılan akamber ele geçirilmiştir. Bunu yapan kişiler ise ağır suçlar ile cezalandırılmıştır. Bundan dolayı akamber sadece yasal olarak devlet kontrolünde kullanılabilir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 19:26:19