Eğitim >> Milliyet Eğitim


Akabe Biatları Nedir? Akabe Biatları Sonuçları Nelerdir?


Link [2022-02-05 18:51:12]



Akabe biatları aynı zamanda Akabe sözleşmesi olarak da ifade edilir. Özellikle Hz. Muhammed dönemine kadar gelen ve İslamiyet açısından önemli olan bir sözleşmedir. Bununla beraber bir anlaşma olarak da bunu ifade etmek mümkün.

Akabe Biatları Nedir?

Hz. Muhammed ile Medineli bir topluluk arasında yapılan sözleşme Akabe biatları olarak bilinir. Özellikle Mekke'nin 2 kilometre kadar yakınında olan Akabe isimli bölgede yapılmıştır. O yüzden Ürdün üzerinden akebe ile karıştırılmaması gerekir. Bu doğrultuda hem İslami açıdan hem de tarihi yönden önemli bir yere sahip olan anlaşma ve sözleşmeler içerisinde gelir.

Akabe Biatları Sonuçları Nelerdir?

Özellikle karşılıklı anlaşma sağlayabilmek için Mekke ve Medineliler arasında geçen en önemli sözleşmedir. Akabe biatları ile beraber aynı zamanda bundan sonra iki farklı buluşma daha gerçekleşmişti. Bu doğrultuda Müslümanlar Hz. Muhammed', şekillerine davet etmiştir. Böylece O’nu ve İslam dinini canları pahasına koyacaklarını dair söz vermişlerdir. Özellikle bu yönüyle öne çıkan sonuçları doğrultusunda İslamiyet açısından önemli bir yer tuttuğunu söylemek mümkün. Böylece sadece İslami açıdan değil aynı zamanda tarihi açıdan da önemli bir yer taşır.



Çok Okunanlar

2024-10-24 02:27:23