Siyaset >> Milliyet Siyaset


AK Parti'den Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusu


Link [2022-01-25 09:51:07]



Ankara Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunmadan önce açıklama yapan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Cumhurbaşkanına yönelik hakaret içerikli sözlerin ifade özgürlüğü olarak nitelendirilemeyeceğini belirtti. Özcan, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na beraberinde bazı ilçe başkanlarıyla gelen AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de Cumhurbaşkanı'na ahlak, hukuk tanımayan hakaret içeren ifadelerle en ağır saldırılar gerçekleştirildiğini belirtti.

81 ilde yapılan suç duyurularının ardından AK Parti il başkanlarının okuduğu ortak açıklamada Özkoç ve Erdoğdu'nun da hakarete sessiz kalarak ortak olduğu savunuldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan zavallı sözde gazeteci Kabaş'ın liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz. Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir aklı selim sahibi hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendiremez. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz. AK Parti teşkilatı olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

Sedef Kabaş, katıldığı canlı yayında Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret içerikli sözleri nedeniyle tutuklanmıştı. Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu ise, aynı programın canlı yayın konukları arasındaydı.



Çok Okunanlar

2024-10-24 21:29:51