Eğitim >> Milliyet Eğitim


Agro Turizm Nedir, Nasıl Yapılır? Agro Turizm Örnekleri Nelerdir?


Link [2022-02-05 18:51:12]



Agro turzim, Kırsal yörelere yapılan ziyaretler sırasında yöresel mal ve hizmetlerin, doğal dokuya uygun sunumudur. Agro turizm deyince akla ilk gelen çiftlik, çiftçi ve doğa gelmektedir. Agro Fransızca bir sözcük olup Türkçe’ ye tarım olarak çevrilmiştir. Agro turizm türü 19. Yüzyılın sonlarına doğru başlamış, yirminci yüzyılda gelişmiştir.

Agro Turizm Nedir, Nasıl Yapılır?

Agro turizm, konaklamadan yeme içmeye, üretimden ticarete kadar geniş bir kapsama alanına sahiptir. Kırsal çevre, bölge coğrafi dokusu ve ürün çeşitliliğinin korunması amacıyla yürütülmektedir. Bir çeşit tarım gezisi denilen Agro turizm, eğitim, kültür ve sanatsal faaliyetler içermektedir.

Gönüllülük esasına dayalı bir faaliyet türüdür. Türkiye’de Agro turizmin ilk örneği TA-TU-TA(Tarımsal – turizm- takas) olmuştur. Ta- tu- ta projesi, ekolojik çiftliklerde tarım turizmini geliştirmek, gönüllü bilgi ve tecrübe takası yapmaktır. Amaç Ekolojik tarımı geliştirmek, tüketici değil üretici sayısını artırarak turizme farklı bir boyut kazandırmaktır.

Agro Turizm Örnekleri nelerdir?

Tarımsal turizm olarak adlandırılan Agro turizm, kâr amacı olmadan, yeme- içme ve konaklama ihtiyaçlarının karşılanması koşuluyla yürütülmektedir. Türkiye’ de ilk Agro(Tarım) turizm sistemini uygulayan Buğday Derneği olmuştur. Tarımsal turizme öncülük eden Buğday Derneği, tarım turizmini gönüllü bilgileri ve emekleriyle yürütmektedir. Ayrıca tarım faaliyetlerinin artırılması amacıyla çiftçilere Agro turizm desteği verilmektedir. Kendin üret, kendin topla şeklinde faaliyetlerde bulunarak deneyim yaşayan gönüllüler aynı zamanda üretime katılmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-10-24 02:28:26