Eğitim >> Milliyet Eğitim


Ağırlık Merkezi Nedir, Ne İşe Yarar? Ağırlık Merkezi Nasıl Bulunur?


Link [2022-02-04 17:51:14]



Maddesel açıdan her cismin belli bir ağırlık merkezi bulunur. Buna bağlı olarak Matematik ve fizik ile beraber günlük hayatta birçok farklı amaç altında değerlendirir. Aynı zamanda basit Matematik ve Fizik şeklinde de anlatmak mümkün.

Ağırlık Merkezi Nedir?

Bir cismin ağırlık vektörünün başlangıcı ağırlık merkezi olarak ifade edilir. Aynı zamanda cismin ağırlığının uygulama noktası olarak da anlatılmaktadır. Bir başka ifade üzerinden, cismin her parçasına etki eden yerçekimi kuvvetlerinin bileşkesi şeklinde değerlendirilir.

Ağırlık Merkezi Ne İşe Yarar?

Ağırlık merkezi bir cismin kütle merkezi olarak kısaca ifade edilir. Bu doğrultuda o noktaya destek koyulur ya da bu kısımdan atılır ise cisim dengede kalır. Böylece herhangi bir devrime ya da dökülme gibi bir durum yaşanmaz. Fiziksel ve matematiği olarak öne çıkan ağırlık merkezi üzerinden cisimler birçok farklı sektör altında değişik amaçlarda kullanılır.

Ağırlık Merkezi Nasıl Bulunur?

Bir cisim herhangi bir noktadan asıldığı takdir dengesi bozulmuyor ve zemine paralel kalıyorsa, o cismin ağırlık merkezi bulunmuş olur. Bu özellikten faydalanmak suretiyle cisimlerin ağırlık merkezi bulunmaktadır. Böylece birçok farklı amaç altında cisimler değişik yerlerde kullanılır.



Çok Okunanlar

2024-10-24 02:28:27