Siyaset >> Milliyet Siyaset


Açıkel: Karamsarlık üretmek doğru değil


Link [2022-04-07 20:31:08]



MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Açıkel, Macaristan’daki seçim sonuçları ve "altılı masa" ile karşılaştırılmasına ilişkin özetle şunları sözledi:

TÜRKİYE MODELİ: Türkiye'nin demokratlarının önündeki model, Türkiye modelidir; güçlendirilmiş TBMM modelidir. Başka seçimlere bakarak karamsarlık üretmek doğru değil. Orban’ın zaferi pek çoklarının sandığının aksine sürpriz olmadığı gibi, Macaristan seçimlerinin birebir izdüşümünü de, Türkiye’de muhalefet partilerinin yürüttüğü ittifak ve diyalog süreçlerinde aramak da doğru değil. Türkiye’nin kendine özgü ekonomik ve siyasal iç dinamikleri ve özgünlükleri; muhalefet partilerinin ise farklı deneyimlerle desteklenen siyasal güçleri ve muhalif enerjileri var.

EKONOMİK DEPRESYON: Türkiye’de ekonomik depresyonun ağırlığı ve demokratik muhalefetin deneyimi ve kapasitesi açısından bakıldığında, Macaristan seçimlerinin oldukça farklı dinamikleri olduğu açık. Orban’ın adım adım değiştirdiği seçim sistemi ve dış Macarları da kapsayan seçmen spektrumu da buna eklenmeli.Bizim görüşümüz, Millet İttifakı olarak hem Cumhurbaşkanlığı hem de TBMM seçimlerini kazanarak AKP’yi sandıkta yenilgiye uğratacağımız yönünde.



Çok Okunanlar

2024-10-23 11:18:27