Yazarlar >> Milliyet


8 Kasım Boğa Ay Tutulması: Bizi neler bekliyor?


Link [2022-11-06 01:04:22]



8 Kasım Salı, İstanbul saatiyle13:59’da 16 derece Boğa burcunda tam Ay tutulması gerçekleşecek. Tutulma Türkiye’den izlenemezken, Kuzey Amerika, Avusturalya, Asya, Kuzey Doğu Avrupa ve Güney Afrika’dan izlenebilecek.

Ay tutulmaları ruhumuzun derinlikleri ile ilgili olayları ortaya çıkarırlar. Tam tutulma olduğunda etki daha net ve kadersel olur.

Huzur ve güven arayışımız ağır basarken tam tersi, ani değişimlerle karşılaşabileceğimiz bir Ay tutulması. Aslında hızlı ve beklenmedik şekilde değişecek şartlar güven bulmamız için sonlandırmamız gereken konuların altını çizecek.

Tutulmaya eşlik eden Uranüs bu dönemde bizleri şaşırtmaya devam edecek. Değerli hissetmek uğruna verdiğimiz tavizlerle ya da hırslarımıza yenik düştüğümüz alanlarla yüzleşmeler yaşayabiliriz. Satürn de bu yüzleşmelerde kendimizi kandırmadan ilerleyelim diye bizi zorlayacak. Kendimizi kandırmayalım ki, Mayıs 2023’te aynı konularla yine uğraşmak zorunda kalmayalım.

Eğer Akrep’in gölgesi olan hırs ve kıskançlığa yenilmeden ilerlersek, Neptün’ün desteğini hissedebileceğiz. Yani hem finansal hem de ilişkiler anlamında işlerimizi yoluna sokma şansımız da var.

Retro konumdaki Mars geriye dönük kayıplarımızı, hatalarımızı telafi edebilmemiz için bu konuları tekrar önümüze düşürecek. Hava olaylarında ani değişimler, yangınlar, patlamalar ya da su basmaları yaşanabilir.

Boğaz ve boyun bölgemizdeki hassasiyetler, üreme organlarında yaşanan sorunlar bu dönemde artabilir.

Türkiye’de ise muhalefetle iktidar arasında beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Gizli kalmış konular gündemde olacak. Kadınlarla ilgili sıkıntılar devam ederken bilinenlerin tam söylenmemesi, bazı gerçeklere gözlerin kapanması söz konusu olabilir.

Unutmayalım ki bu tutulma Kasım ayında en yoğun etkisini göstermekle birlikte, Nisan 2023’e kadar aynı konuları gündemimizde tutacak.

Temmuz-Kasım 1957, Şubat- Haziran 1976 ve Eylül 1994- Şubat 1995 arasında doğanlar hayatlarında ciddi değişimler yaşayabilirler. İleride bu dönemde aldıkları kararların, yaşadıklarının hayatlarına önemli yön verdiğini görecekler.

8 Kasım Boğa Ay tutulmasından 3-11 Mayıs, 5-13 Ağustos, 4-12 Kasım ve 1-9 Şubat, arasında doğanlar ve haritalarında 16 derece civarında sabit burçlarda (Boğa, Aslan, Akrep, Kova) önemli yerleşimi olanlar diğerlerine göre daha yoğun etki alacaklar.

Boğa Ay Tutulmasında yükselen burçlara göre alınacak etkiler şu şekilde:

YÜKSELEN KOÇ

Kazançlarınız ve yeteneklerinizle ilgili konuların ön planda olacağı bu süreçte ileri dönük planlarınıza dair daha fazla sorumluluk almanız gerekebilir. Gelir gider dengesini iyi yapmalı ve finansal konularda hırs odaklı davranmadığınızdan emin olmalısınız. Takıntılardan uzak durduğunuz takdirde psikolojik olarak daha rahat edeceğiniz bir dönem olacak. Yakın çevrenizle olan iletişiminizde de fevri olmamaya özen gösterin.

YÜKSELEN BOĞA

Sizler için önemli bir sene olan 2022’nin bu tutulması ilişkilerinizde bırakmanız gereken davranışların altını çizecek. Belki ilişkinizi sonlandıracak, belki de ilişki içindeki kendi tavrınızı değiştireceksiniz. Aynı zaman da iş hayatınızda da bazı değişimler yaşamanız mümkün. Kazançlarınız konusunda atacağınız adımların gerçekçi olmasına dikkat edin.

YÜKSELEN İKİZLER

Psikolojik olarak baskı altında hissettiğiniz konularla, gizli düşmanlıklarla ilgili gelişmeleriN olacağı tutulma sürecinde hayata bakış şeklinizi değiştirmeniz gerekecek. Çalışma hayatınızda detaylara takıntı yapmazsanız fırsatlarla da karşılaşabilirsiniz. Sağlıkla ilgili hassasiyetlerinizi ihmal etmeyin. Krizli durumlar karşısında ani çıkış yapmamaya özen gösterin.

YÜKSELEN YENGEÇ

Arkadaşlarınızla ya da gruplar içindeki ilişkilerinizde tavrınızı değiştirmeniz gereken olaylar gündeme gelebilir. Aşk hayatınızda kıskançlıktan, sorun çıkaran olmaktan uzak durmaya gayret edin. Böyle davranabilirseniz hayata bakış şekliniz de daha olumlu olacak. İleri dönük hedeflerinizle ilgili de beklenmedik gelişmeler söz konusu olabilir.

YÜKSELEN ASLAN

İş hayatınızda ya da üstlendiğiniz sorumluluklarla ilgili hızlı değişimler yaşayacağınız tutulma döneminde evle ya da ebeveynlerinizle alakalı bazı konuları da neticelendireceksiniz. İkili ilişkileriniz bu süreçte sizi zorlayabilir. Ailevi konularda değişime açık davranarak dönüşüm fırsatınızı değerlendirmeye gayret edin.

YÜKSELEN BAŞAK

Yurt dışı ile ilgili konuların, hukuki ya da eğitim süreçlerinin gündemde olacağı tutulma dönemi mümkün olduğu kadar takıntılı düşüncelerin sizi engellemesine izin vermeyin. Çalışma hayatınızda ya da sağlıkla ilgili konularda zaman zaman zorlanma hissedebilirsiniz. İkili ilişkilerinizde de üstünüze düşen sorumluluklardan kaçmazsanız olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz.

YÜKSELEN TERAZİ

Finansal konuların gündemde olacağı bu tutulma döneminde aşk hayatınızda ve çocuklarınızla ilgili konularda değişime açık olmanız gerekecek. Yeri geldiğinde, gitmesi gerekeni bırakabilirseniz kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Hukuki ve ticari konularda da acele ile karar vermemeye dikkat edin.

YÜKSELEN AKREP

Sizler için de önemli olan 2022’nin bu tutulması iş birliği içinde olduğunuz durumları ve ikili ilişkilerinizi gündeme getirecek. Beklenmedik gelişmeler yaşayacağınız bu alanlarda mümkün olduğunca egonuzun sizi aşağı çektiği davranışları geride bırakmaya çalışın. Eğer bunu başarabilirseniz aşk hayatınızda ve yaratım gereken konularda güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz.

YÜKSELEN YAY

Çalışma hayatınız, sağlığınız ya da günlük akışınızla ilgili değişimler yaşayacağınız bir tutulma süreci. Kardeşlerinizle ya da yakın arkadaşlarınızla ilgili konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Bağımlı olduğunuz alışkanlıklarınızı bırakabilirsiniz. İkili ilişkilerinizde de ani çıkışlardan uzak durmaya gayret edin.

YÜKSELEN OĞLAK

Aşk hayatınızda ya da çocuklarla ilgili konularda beklenmedik gelişmelerin yaşanacağı tutulma sürecinde kendiniz değerli hissetme ihtiyacınız da artacak. Yeteneklerinize, ürettiklerinize odaklanmak size iyi gelecek. Arkadaş çevrenizde değişimler yaşayabilirsiniz. Sağlığınızı da ihmal etmemeye özen gösterin.

YÜKSELEN KOVA

Evinizle, ailenizle ya da ebeveynlerinizle ilgili planda olmayan gelişmeler yaşanabilir. Bu dönemde daha fazla sorumluluk almanız mümkün. İş hayatında da hırslı davranmazsanız kazançlı olabilirsiniz. Aşk hayatınızda ise gizli kalmış konular gündeme gelebilir.

YÜKSELEN BALIK

Eğitimle ilgili konuların, anlaşmaların ve iletişimin ön planda olacağı bu tutulma sürecinde bu konularla ilgili beklenmedik değişimler gündeme gelebilir. Yaşanacak bazı bitişlere, tamamlanmalara müdahale edemeyebilirsiniz. Ailevi konularda fevri karar vermemeye dikkat edin. Önyargısız davranmak kendinizle ilgili güzel farkındalıklar geliştirmenize yardımcı olacak.

Hepimize hırslarımızı geride bırakıp kendimizi değerli hissedecek değişimleri yapabileceğimiz bir tutulma olmasını diliyorum.



Çok Okunanlar

2024-09-20 13:49:06