Yazarlar >> Milliyet


8 Aralık İkizler Dolunayı: Bizi neler bekliyor?


Link [2022-12-06 20:52:19]



8 Aralık Perşembe, 2022’nin son dolunayı İkizler burcunda gerçekleşecek. 9 Ekim ile başlayan ve 16 derecede gerçekleşecek 7 dolunay serisi 6 Nisan’a kadar devam edecek. Ekim 2022’den Mayıs 2023’e kadar önce Satürn, ardında da Uranüs hepimizi sınayacak. Gerek ilişkilerimizde gerekse alışkanlıklarımızda işlevini bitirmiş her şeyi bırakma zamanı. Bu dolunaylar her ayın ilk 10 gününde doğanları daha fazla etkileyecek.

2021’den beri ısrarla devam ettirmeye çalıştığımız olaylar, artan dozlarla bizi zorladı. Mayıs 2023’e kadar da bu süreç devam edecek. O yüzden bırakmamız gereken duyguları ne kadar çabuk serbest bırakırsak, o kadar rahat nefes alabileceğiz.

İkizler Dolunayına baktığımızda retro konumundaki Mars’ın başrolde olduğunu görüyoruz. Sınır dışında olan gezegenlerin de yoğun etki vereceği dolunay, genel anlamda fikirsel çatışmaları, ikili ilişkilerde restleşmeleri gündeme getiriyor. Ateş elementinin baskınlığı kontrolsüz tepkileri, özgürlük arayışının yoğunluğunu verebilir. Bu dönemde özellikle İkizler, Yay, Başak ve Balık burçlarının daha sakin kalmaya ihtiyaçları olacak.

Gökyüzündeki değişken niteliğin baskınlığı, değişen koşulların aklımızı karıştıracağını, karar vermekte zorlanabileceğimizi anlatıyor.

Ekim’in ilk yarısında karşılaştığımız fırsatları görebildiysek ve Kasım ayında bu konularda zorlansak da irademizi kullanabildiysek, 10 günlük sürede güzel kapanışlar, verimli dönüşler alabiliriz. Eğer Kasım ayını iyi değerlendiremediysek de 23 Aralık’a kadar olan dönemde arayı kapatma şansımız olacak.

İkizler burcundaki Mars sebebiyle iletişimde, ulaşımda ve teknolojide beklenmedik gelişmeler, sorunlar yaşayabiliriz. Öfkemizi kontrol etmekte zorlanırken, başlamak istediğimiz işlerde harekete geçmeyi sürekli erteleyebiliriz. Ama bu dolunay yine de bizi bazı kararları almamız için zorlayacak.

Uranüs de ani çıkışları, kişisel alan mücadelelerini gündeme getirecek.

Genel anlamda kaygan ve güvenilmez bir zemin olduğundan aldanma ve aldatmaya da yatkınız. İkili ilişkilerde değerimizi sorgulama, hissettiklerimizin bizi yanıltması yaşanabileceğinden önemli kararları bu dönemde almamakta fayda var.

İkizler-Yay hattının önemli sınavlarından biri dürüstlüktür. Dürüst olmadığımız konuların yansımalarını yaşayabiliriz. Kendimizi ne kadar kandırdığımızla yüzleşmemiz için de bazı olaylarla karşılaşabiliriz. Canımızın acıdığı yer, tam da serbest bırakmamız gereken duygu olacak. Gökyüzünün senaryosunun her zaman şifa bulmamız için çalıştığını unutmayalım.

İki hafta boyunca bedensel olarak kaslarla ilgili yaralanmalar, omuzlarda, kollarda ve ellerde hassasiyet yaşanabilir.

İkizler Dolunayından en çok değişken burçlar (Yay, Balık, İkizler, Başak) ve bu burçların özellikle 16 derece civarında önemli vurguları olanlarla, 3-13 Aralık, 2-12 Mart, 2-12 Haziran ve 3-13 Eylül arasında doğanlar daha yoğun etki alacaklar.

İkizler Dolunayında yükselen burçlara göre alınacak etkiler:

YÜKSELEN KOÇ

Düşüncelerin çok aktif olduğu, iletişimin hızlandığı bir dönem. Yakın çevreyle olan ilişkilerde sakinliği korumak önemli olacak. İleri dönük hedeflere dair gelişmeler gündeme gelebilir. Seyahatlerle ya da ticaretle ilgili konularda planda olmayan değişimler yaşamak mümkün.

YÜKSELEN BOĞA

Bu dolunaydan kazançlarınız, sahip olduklarınız ve değerleriniz üzerinden etkileneceksiniz.

Maddi konularda hırsla karar almamaya gayret edin. İşinizle ilgili tecrübesine güvendiğiniz kişilerden destek alabilirsiniz. Kendinizle ilgili planda olmayan harcamalar yapmanız olası.

YÜKSELEN İKİZLER

Dolunayın etkisi sizlere yoğun olacak ve bireysel isteklerinize odaklanacaksınız.

İkili ilişkilerinizde sınırlarınızı korumanız gerekebilir. Konulara daha geniş düşünerek yaklaşmak sorunlara çözüm olabilir. Ayrıca rekabet içeren düşmanca tavırlarla da uğraşmanız gerekebilir.

YÜKSELEN YENGEÇ

Sizin dışınızda gelişen olayların daha çok gündemde olacağı bu dönemde, huzursuzluk veren konuları sonlandırma fırsatı bulacaksınız. Yüzleşmelerden kaçmadan ilerlemek psikolojinize iyi gelecek. Çalışma arkadaşlarınızla iletişimde sakin kalmaya dikkat edin.

YÜKSELEN ASLAN

Arkadaş çevrenizde sizi rahatsız eden konuların gündeme geleceği dolunay süreci, özel hayatınızla sosyal hayatınızı dengeleminizi sağlayacak. Çevrenizle işbirliği içinde olmaya gayret edin. Aşk hayatınızda güvene daha çok ihtiyaç duyabilirsiniz.

YÜKSELEN BAŞAK

Kariyer hayatınızla ya da toplumsal statünüzle ilgili kararlar alabilirsiniz. Mars’ın retro olduğunu unutmadan, önemli değişimler için ince eleyip sık dokuyarak adım atmaya gayret edin. Bu süreçte çalışma arkadaşlarınızın desteğini alabilirsiniz. Evle ilgili gündemde olmayan harcamalar çıkabilir.

YÜKSELEN TERAZİ

Hukuki konularla, yurt dışı bağlantılı işlerle ya da aldığınız eğitimlerle ilgili netleşmeler yaşayabileceğiniz bir dolunay süreci olacak. Ertelediğiniz bir seyahat de gündeme gelebilir. Yakın arkadaşlarınızla, kardeşlerinizle iletişimde fevri çıkışlarda bulunmamaya özen gösterin.

YÜKSELEN AKREP

Bu dolunayda süregelen finansal sorunları netleştirmeniz gerekebilir. Harcamalarınızın artacağı bir dönem. İkili ilişkilerinizde sizi yıpratan konulara takıntı yapmamaya özen gösterin. Ailenizden alacağınız destek kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak.

YÜKSELEN YAY

Dolunay sizlere ortaklıklarınız ve ikili ilişkileriniz üzerinden yoğun etki verecek. İletişiminizde sakin kalabilirseniz düşüncelerinizi hayata geçirme fırsatını yakalayabilirsiniz. Evinizle ya da ebeveynlerinizle daha çok ilgilenmeniz gerekecek bu dönemde sağlığınıza da dikkat etmelisiniz.

YÜKSELEN OĞLAK

Çalışma hayatınızla ilgili ani gelişen durumlar karşısında bazı kararlar almanız gerekebilir. Olayları iyi değerlendirmeden adım atmayın. Bu dönemde aldığınız bilgiler eksik ya da yanlış olabilir. Sağlıkla ilgili de devam eden sorunları çözümleyebilirsiniz.

YÜKSELEN KOVA

Aşk hayatınıza odaklanacağınız bu dolunay size ilişkinizle ilgili bazı kararlar aldırabilir. Gerçekçi düşünerek adım atmaya gayret edin. Çocuklarınızla ilgili konularda da daha anlayışlı olmanız gerekebilir. Arkadaşlarınıza tutamayacağınız sözler vermemeye dikkat edin.

YÜKSELEN BALIK

Bu dönemde evinizle ilgili planlarınızda aksamalar yaşayabilirsiniz. Ertelediğiniz bir tadilatı yapmak zorunda kalabilirsiniz. Ebeveynlerinizle ilgili halletmeniz gereken konuları tamamlamanız mümkün. İş hayatında iddialı sözlerden, çatışmalardan uzak durmaya özen gösterin.

Hepimize sakin kalıp uzun vadede bizi mutlu edecek gelişmeler yaşayacağımız bir dolunay olması dileğimle.



Çok Okunanlar

2024-09-19 20:01:11