Yazarlar >> Milliyet


‘6 milyon genç için en hazırlıklı partiyiz’


Link [2022-09-12 12:30:30]



Siyasi partiler 2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak 6 milyondan fazla gencin oyunu almak için adeta etkinlik ve vaat yarışında. AK Parti Gençlik Kolları da son dönem faaliyetlerine hız kazandırdı.Geçtiğimiz hafta MYK’ya ayrıntılı bir sunum yapan Gençlik Kolları Başkanı Başkanı Eyyüp Kadir İnan hemen ardından da, 18 ile 30 yaş arasındaki gençlere yönelik ‘İmza Bir Genç’ kampanyasını başlattı. İnan ile gençler için siyaseti ve rekabeti konuştuk.

2023 seçimlerinde Z Kuşağı da belirleyici kesimlerden biri olacak. Liderler sık sık gençlerle bir araya geliyor, programlar yapıyor, vaatlerde bulunuyor. Gençleri kazanmak için bir yarış var adeta. AK Partiyle diğerleri arasındaki farkne?

“Sayın Cumhurbaşkanımız, gençlikle ilgili sorunları, talepleri, şikayetleri, önerileri hızlıca dikkate alıyor,hükümet ve parti politikasınadönüştürüyor. Son 6 ayda gençlerin gündeminde ne varsa hızlıca çözmeye çalıştık.

Bedelli affı, bir buçuk sene önce gençlerin gündemindeydi, 6 ay içerisinde çözüldü. Öğrenci affı çözüldü. KYK yurtlarında ciddi bir internet kotası meselesi vardı,32 GB’a çıkarttık çözdük. KYK borçlarında ciddi bir geri ödeme problemi vardı, gençlerin yararına olacak şekilde gerçekleştirdik. Gençlerinçok ciddi sosyalleşme ihtiyacı vardı, temmuz, ağustos, eylül aylarında tüm KYK yurtlarımızın kapılarını 18-30 yaş arası gençlere açtık. 2002 yılında hapishane şartlarına benzetilen, o ranzalı sistem diye tabir ettiğimiz öğrenci yurtlarına başvuru oranına devletin vermiş olduğu cevap kaçtı biliyor musunuz? Yüzde 15. Bugün KYK yurtlarımız 3 yıldızlı otel konforunda ve devletin başvurulara verdiği cevap yüzde 80.Kalem kalem tüm icraatlarımızda gençlik var.”

‘Muhalefet gençleri milis kuvvet olarak görüyor’

“Muhalefetgençleri sadece milis kuvvet olarak görüyor. Gençlerisadece enerjisinden yararlanacak bir komuta zinciri olarak görüyor.Türkiye’de sağ iktidarlar da, soliktidarlar dagörüldü. Bu iktidarlar döneminde gençlik hareketleri her zaman diriydi amagençlere karar mekanizmalarındayer verilmedi. Bizim temel farkımız; gençlerekarar mekanizmaları içerisinde çok ciddi bir şekilde yer vermek ve siyasetin nesnesi değil, öznesi olduğunu ilan etmek.

Gençleri bir kategori olarak ayrıştırmak doğru değil. AK Parti olarak buna itirazımızı çok ciddi bir şekilde yükselttik ve kuşak tanımlamalarını reddettik. Gençler muhalif olabilir ama bu iktidara muhalefet değildir. Bu dünyaya muhalefettir. Birileri şunu karıştırıyor; Türkiye’de gençler eleştiri hakkına sahiptir, eleştirebilir, beğenmeyebilir, itirazları olabilir ama hiçbiri, Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti sevgisine mâni olacak düzeyde değildir. Çünküözellikle son bir buçuk senede yapmış olduğumuz çalışmalarda şunu görüyoruz; gençler oldukça rasyonel. Ülkesinin iç ve dış çıkarlarını düşünen, kendi geleceği için onlara hem vizyoner hem de misyoner birmücadele ortaya koyan bir lider arıyor. Bu liderin, muhalefet liderleri içerisinde yer alan bir isim olması şu an mümkün değil. O rasyonellik, şu anda bir tek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da var. Bunu gençler çok iyi görüyor.”

‘Sayı yüksek çünkü artık erken seçim yok’

“İlk defa 2023 seçimlerinde demokrasimizle tanışacak, ilk defa oy kullanacak 6 milyon 48 bin genç seçmen var. Neden bu kadar yüksek? Çünkü erken seçimler artık yok. Baskın seçimler artık yok. 1,5-2 sene de tekrarlanan bir seçim söz konusu değil. Seçimin tam zamanında yapılması bu genç kitleyi bizle tanıştıracak.Bu kitleye de en hazırlıklı olan parti, AK Parti.”

AK Parti Gençlik Kolları il ve ilçe teşkilatlarındaki gençlere yönelikbir ‘siyasi’ TABU oyunu hazırlamış. Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan oyununözellikle kamplarda eğlenceli saatler geçirilmesini sağladığını anlattı.

Neden?

“2002 de biz hikayeye 10 milyon oyla başladık. Son girmiş olduğumuz seçimlerde cumhurbaşkanımız 27 milyona yakınoy aldı. Her girdiğimiz seçimde ilk defa oy kullanacak seçmenin oyunu almasaydık, bu başarılara sahip olamazdık. Bu seçimlerde cumhurbaşkanımızın gençlerden en yüksek oyu aldığı bir seçim olacak. İddiamızın da arkasındayız. Haziran 2023’te bunu göreceksiniz.”

2023 seçimleri için yol haritanız belli mi?

“Haziran 2023’e kadar tüm etkinlik takvimimiz, eylem planımız, faaliyetlerimiz, propagandalarımız hepsi belli. Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik.”

Geçtiğimiz günlerde MYK’da yaptığınız sunum buna ilişkin miydi?

“MYK’da son 20 yılın tecrübeleriyle, yeni yapacağımız çalışmaları aynı potada eriteceğimiz çok güzel bir proje, etkinlik takvimi sunduk. Cumhurbaşkanımızın, MYK üyelerimizin geniş katkıları, önerileri, eleştirileriyle çok güzel bir noktaya geldik. ‘İlk oyum Erdoğan’a, ilk oyum AK Partiye’ diyerek, güçlü bir hazırlık içerisinde olduğumuzu ilk defa size söyleyeyim.”

‘İmza bir genç’ kampanyanız da buna yönelik mi?

“AK Parti Gençlik Kolları olarak birbuçuk milyona yakın 18-30 yaş arası üyemiz var. ‘AK Parti gençlerden uzak’, ‘AK Parti gençlerle iletişim kuramıyor’ deniyor ya... Son birsenede 18 – 30 yaş arası tam 260 bin üye yaptık. Şu an yeni kurulan partilerin üye sayısı bizim son bir yılda yapmış olduğumuz üye sayısına denk değil. Gerekirse yeni kurulan partilerin hepsini toplayın, onlar da denk değil. Bir sene içerisinde en az 500 bin üyeyi partimizde buluşturmak konusunda kararlıyız.Onun için dijital platformlardan, ‘İmza Bir Genç’ kampanyasını geçen hafta itibarıylabaşlattık.”

‘Türkiye’nin en güçlü gençlik hareketiyiz’

“Üniversitelere, lise son sınıfta 18 yaşına basmış tüm genç kardeşlerimize bire bir gideceğiz. Lise mezuniyeti ile eğitim kariyerine ara vermiş, şu an hem iş arayan hem de kariyerine devam eden gençlerle ciddi şekilde iletişimdeyiz. Buluşmalara, Cumhurbaşkanımızın il ziyaretlerine kendilerini davet edeceğiz.”

Partiler düzenledikleri etkinliklere parti üyesi olmayanların katılımı konusunda ne kadar başarılı diye merak ediyorum. Sizin gençlere yönelik etkinliklerinize AK Parti üyesi olmayanlar katılıyor mu?

“Cumhurbaşkanımız illere gittiğinde bölgenin, ilin gençleriyle bir araya gelip onları dinlemek istiyor. Biz sadece gençlik teşkilatımız orada olsun diye cumhurbaşkanımızın talebini eritemeyiz. Tüm samimiyetimle söylüyorum, bölgede yaşayan liseli, üniversiteli gençleri belirli bir heyet oranında cumhurbaşkanımızla buluşturmaya özen gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız ‘gençlerle oturalım çay içelim’ dediğinde oradaki tüm gençler geliyor.Adana Gençlik Şöleni’nde son 5 yılın en büyük gençlik hareketliliği oldu. 110 bin genç Türkiye’nin dört bir yanından Adana’ya geldi. İşte Adana Gençlik Şölenimizdeki o zenginliği bu kampanyayadaha fazla taşıyacağımız bir dönem olacak bizim için.”

İttifak ortağı MHP’nin gençlik örgütlenmesiyle de sahada birlikte çalışıyor musunuz? Seçime giderken ortak çalışmalarınız olacak mı?

“Ülkü Ocakları Başkanı Sayın Ahmet Yıldırım’la çok sık görüşüyoruz. Hem kampüslerdeki çalışmalarımız hem Cumhur İttifakımızın başarıya ulaşması için illerde, ilçelerdeki gençlik yapılarının dinamik ilerlemesi için çok sıkı bir birlikteliğimiz var. Bu birliktelik Cumhur İttifakımızın zafere ulaşmasında çok önemli bir etken. Diyaloğumuz çok güçlü bir şekilde ilerliyor.”

Ağrı’da Ramazan’da düzenlediğiniz iftara ‘şaşalı’ eleştirisi yöneltildi… Kayseri Tomarza Gençlik Kolları Başkanınızın bir polis memuruna saldırısı oldu… Bazı AK Partili gençler ya da aileleri AK Parti’de siyaset yapan gençlerle ilgili paylaşım yapan sosyal medya hesapları bile var… Mercek altında olduğunuzu düşünüyor musunuz? Bundan rahatsız mısınız?

“Biz hiçbir zaman milletimize mahcup olmadık, biz hiçbir zaman partimize de mahcup olacak işler içerisine girmedik. Bugün birilerinin üzerimizden negatif etiket çalışması yapmasını doğal karşılıyoruz. Çünkü en saf yanımız, en masumane yanımız.Tomarza Gençlik Kolları’nda yaşanan olayda, olay yaşandıktan 15 dakika sonra Tomarza Gençlik Kolları ilçe teşkilatları görevden alındı. 20 senedirde böyle yapıyoruz. AK Parti çatısı altında yakışık almayan her türlü tavrı, her türlü davranışı, anında disiplin sürecimizle birlikte ihraç ediyoruz. Peki ana muhalefet ne yapıyor? Taciz,yolsuzluk, rüşvet ile ilgili aktif örnekleri hepimiz biliyoruz. Onlara bir tasarruf yapıldığını, disiplin mekanizması işletildiğini gördünüz mü? Hayır. Aksine daha fazla sahiplendiler, gurur nişanesi haline getirdiler.”



Çok Okunanlar

2024-09-22 01:51:15