Siyaset >> Milliyet Siyaset


6 lider 12 Şubat'ta yemekte buluşacak


Link [2022-02-06 15:31:08]



ANKARA Milliyet -Beklenen buluşmaya ilişkin açıklama CHP Sözcücü Faik Öztrak'tan geldi. Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

ISPARTA MAĞDUR: Sarayın kibirlisi birkaç gün önce çıktı, 'Sizin hayatınızda mum, gaz lambası vardı' diye bağırdı, çağırdı. Hızını alamayıp tam da 'Elektriği ben buldum, ampulü de ben icat ettim' diyecekti ki koca bir kent halkı muma, gaz lambasına mecbur kaldı. 21. yüzyılda yaklaşık 450 bin nüfusun yaşadığı Isparta tam bir mahrumiyet bölgesine döndü.

CALIGULA DÖNEMİ:Bir ülkede, arkasında namazda saf tutulacak imamlar bile torpille işe alınır hale geldiyse bu, tuzun koktuğu yerdir. Neredeyse atını senatoya konsül olarak atayan 3. Roma İmparatoru Caligula'nın dönemini yaşıyoruz.

LİDERLER İSTİŞARE: Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasının son halinin teyidi ve bundan sonraki sürecin liderler tarafından istişaresi için genel başkanımızın daveti üzerine altı partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir araya gelecekler.

ANITA SALDIRI: Atatürk bu ülkenin kurucu lideridir, ebedi başkomutanıdır. Kurtuluş mücadelemizin milli kahramanı, önderidir, ortak değerimizdir. Atatürk'e saldırmak Türkiye'ye saldırmaktır. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça Atatürk de Atatürk sevgisiyle yetişen kuşaklar da var olmaya devam edecektir.

‘Cahil cesareti mi, hazımsızlık mı?’

TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini müttefiklik seviyesine çıkaran Şaşa Beyannamesi teklifi görüşülürken, CHP'li Aykut Erdoğdu, doğalgaz alımında yolsuzluklar yapıldığını öne sürdü.Azerbaycan'la imzalanan anlaşmadaki değişiklikle Türkiye'nin milyarlarca dolar zarar ettiği, TANAP projesinin Türkiye'ye avantaj sağlamadığını savunan Erdoğdu, söylediklerinin Sayıştay raporlarına dayandığını belirtti.Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, Erdoğdu'nun iddialarına tepki gösterdi. Attar, “Erdoğdu’nun Türkiye ile Azerbaycan arasındaki doğalgaz anlaşmasıyla ilgili mesnetsiz iddiaları cahil cesaretinin tezahürü mü, Bir Millet İki Devlet hazımsızlığının dışa vurumu mu?” dedi.



Çok Okunanlar

2024-10-24 15:17:42