Siyaset >> Milliyet Siyaset


5. İslami Dayanışma Oyunları başladı! Erdoğan organizasyonun resmi açılışını yaptı


Link [2022-08-09 22:36:19]



Uluslararası İslami Dayanışma Spor Federasyonu, tarafından 2021 yılında yapılması planlanan ancak pandemi nedeniyle 1 yıl ertelenen 5. İslami Dayanışma Oyunları, Türkiye'nin ev sahipliğinde başladı. Konya'da 09-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek oyunlara56 ülkeden, 24 branşta 4 bin 200 sporcuyarışacak.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI İLE RESMİ OLARAK BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, " 5. İslami Dayanışma Oyunları başlatıyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum." diyerek oyunları resmi olarak başlattı.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Bakan Kasapoğlu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu'nun açıklamaları şöyle: Bugün sporun kardeşliğin ve dayanışmanın temsil edildiği oyunlara ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Hep birlikte Türkiye'mize yaraşır şekilde, İslam alemine yakışır bir şekilde bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Mevlana'nın şehri Konya'dan duyurmak isteriz ki İslam barış ve esenlik demektir. Bu oyunlar da İslam'ın barışa ve kardeşliğe davet eden kutlu çağrısıdır. Her yıl 200'e yakın spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyoruz. Bu oyunların hazırlığında olağanüstü bir gayret ve heyecanla çalıştık. Muhteşem eserleri Konya'mıza ve ülkemize kazandırdık. Tüm gayretlerin sonunda Konya 2021 unutulmayacak bir spor şöleni olacak. İnşallah mutlulukla anacağınız hatırlar ile buradan ayrılacaksınız. Bu oyunlarda görev yapan gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, 5. İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni'nde konuştu. Taha, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye teşekkür etti. Taha, 'İslam ülkelerinin böyle organizasyonlarda bir araya gelmesi önemli rol oynuyor. İslami coğrafyada İslami değerleri pekiştirmek için önemli bir adım atmış olduk. Türkiye'yi tebrik ediyorum." sözlerine yer verdi.

İslami Dayanışma Spor Federasyonu Başkanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: İslam ilk yıllarından beri spora özendirmiştir. Hakkı teslim edip insanla olmak gerekir. Biz sizin desteğiniz ile bu federasyonu kurduk. Ülkem Suudi Arabistan'a da içten şükranlarımı sunuyorum.Size de teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına da teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu organizasyonun hayata geçirilmesinde verdikleri çabalar için. Bütün katılımcıları ayrıca selamlıyorum.

LİDERLER, AÇILIŞ SERENOMİSİNE KATILDI

Konya Büyükşehir Stadı'nda düzenlenen açılış seremonisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye,Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cezayir Başbakanı Eymen Bin Abdurrahman,Uluslararası İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) Başkanı ve Suudi Arabistan Spor BakanıPrens Abdülaziz bin Turki el-Faysal, Kuveyt Enformasyon, Kültür ve Gençlik BakanıAbdulrahman Al Mutairi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ilediğer katılımcı ülkelerin temsilcileri ve büyükelçileri ile spor severler katıldı.

GÖRSEL ŞÖLENSUNULDU

Seremonimi de dansçılar '5'inci İslami Dayanışma Oyunları' logosunun koreografisini sergileyecek. Oyunlara özel, lale biçiminde tasarlanmış olan logo aynı zamanda 21 sayısını içinde barındırıyor ve bu oyunların asıl yapılması gereken yıl olan 2021'i simgeliyor. Logo aynı zamanda Arapça 'kardeş'anlamına gelenkelimeyer alıyor.

TÜRKİYE'NİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ TANITILDI

TörendeEfesten Zeugmaya, Göbeklitepeden Ayasofyaya Türkiye coğrafyasında buluşan kültürel zenginliklerin tanıtıldığı video yayınladı. Ardından milli marş eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Organizasyona katılan gönüllüler ile oyunlara katılan ülkelerin sporcuları geçit töreni düzenledi.

5. İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI'NA KATILAN ÜLKELERİN LİDERİYLE BULUŞTU

​Türkiye'nin ev sahipliğinde 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katıldığı Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor. Mersin'deki Taşucu Limanı'nda Abdülhamid Han Sondaj Gemisini ilk görev yerine uğurlama törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde helikopterle Konya'ya geldi.

'Abdülhamid Han' Mavi Vatan yolcusu!

Erdoğan, oyunların açılış öncesi Selçuklu Kongre Merkezi'nde törene davetli olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cezayir Başbakanı Eymen Bin Abdurrahman, Uluslararası İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) Başkanı ve Suudi Arabisten Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal, Kuveyt Enformasyon, Kültür ve Gençlik Bakanı Abdulrahman Al Mutairi ile diğer katılımcı ülkelerin temsilcileri ve büyükelçilerle yemekte buluştu.



Çok Okunanlar

2024-09-22 16:17:45