Eğitim >> Milliyet Eğitim


4. Boyut Nedir? Boyutlar Ne Anlama Gelir?


Link [2022-02-03 19:31:09]



Boyutlar, bir cismin herhangi bir yöndeki uzanımı, bir cismin en, boy ya da yüksekliğinden her biri olarak ifade edilebilir. Dördüncü boyutta yer alan küplerin ise tesseract olarak ifade edilebildiğini söylemek mümkündür.

4.Boyut Nedir?

Öncelikle 4.boyutun uzay zaman kavramları ile ilgili bir terim olduğunu ifade etmek mümkündür. 4. Boyut ile ilgili olarak bir takım teorilerinde bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. 4. Boyut teorileri ise; zaman bir yanılsamadır, zaman entropik bir oktur, zaman bir gerçekliktir ve zaman eşitliği hak ediyor olarak ifade edilebilir.

Boyutlar Ne Anlama Gelir?

Boyutlar; bir boyut, iki boyut, üç boyut ve dört boyut olarak ifade edilebilir. Son zamanlarda beşinci ve altıncı boyutlardan da söz edildiğini söylemek mümkündür. Boyut kelimesi Türk dil kurumuna göre bir cismin herhangi bir yöndeki uzantısı olarak ifade edilebilir.

Boyutlar aynı zamanda genişlik, kapsam, durum ve nitelik bildirmekte olan bir kavram olarak ifade edilebilmektedir. Boyut kelimesi, bir cismin herhangi bir yöndeki uzanımı; doğruların, yüzeylerin ya da cisimlerin ölçülmesinde ele alınan üç doğrultudan, uzunluk, genişlik ve derinlikten her biri olarak da ifade edilebilir.



Çok Okunanlar

2024-10-24 04:25:14