Yazarlar >> Milliyet


30 Ekim 2022 İkizler burcunda Mars retrosu: Bizi neler bekliyor?


Link [2022-10-30 02:40:21]



Mars gezegeni bizim hayatla mücadele şeklimizi, irademizi ortaya nasıl koyduğumuzu ve hareket enerjimizi ifade eder.

Mars İkizler burcundayken iletişime, öğrenmeye ve zihinsel faaliyetlere yönelik eylemlerimiz hareketlenir. Enerjimiz sabırsız ve meraklı olur. Aynı anda birden fazla işle ilgilenmek isteyebiliriz. Düşünceleri daha sert ifade etmeye, ikilemde kalan söylemlere, tartışma ve demagojiye yatkınlık artar.

20 Ağustos’tan beri İkizler burcunda ilerleyene Mars 29 Ekim-14 Ocak arasında retro harekette olacak. Retro konumdayken gezegenlerin enerjileri daha çok içe döner. 2,5 senede bir retro yapan Mars, bu süreçte hareketlerin engellenmesi, öfkenin bastırılması, enerjinin azalması gibi etkiler verecek. Bu durum bir yandan pasif agresyona ve ataletsizliğe yol açarken, bir yandan da kontrolsüz öfke patlamalarına ve dengesiz enerji kullanımlarına sebep olabilir.

Retro sürecinde çok fazla fikir çatışmalarına girmemeye, yeni girişimlerde bulunmamaya dikkat edilmeli. Özellikle de eğitim, iletişim, ticaret ve medya ile ilgili konularda yeni başlangıçlar yapmaktan ziyade yarım kalmış işleri tamamlamak daha faydalı olacaktır.

Aynı zamanda bağışıklık sistemimiz düşebileceğinden beslenmeye, vitamin takviyelerine de dikkat etmekte fayda var.

Retro boyunca daha çok ertelediğimiz, eyleme geçmediğimiz ya da sonucundan memnun kalmadığımız girişimlerimiz tekrar gündemimize gelebilir. Bu konuları daha önce neden istediğimiz gibi yürütemediğimizi anlayıp, bu sefer farklı tarzda davranarak neticelendirebiliriz. Retroları hep hazırlık, ikmal dönemleri gibi düşünmek gerekir.

14 Ocak’a kadar doğum haritalarımızda İkizler burcunun yer aldığı evlerle ilgili konularda zorlanmalar yaşayabiliriz.

Mars retrosu sürecinde özellikle dikkat edilmesi gereken zamanlar:

- 19 Kasım’da yangınlar, patlamalar, sularla ilgili konular ve aldatılmaya karşı dikkatli olunmalı.

- 28-29 Kasım eksik kalan işleri tamamlayıp kalıcı hale getirmenin mümkün olacağı günler. Fakat fikir çatışmalarından, sözlü kavgalardan uzak durulmalı.

- 1 Aralık’ta ikili ilişkilerde çatışmalar, gerginlikler olabileceğinden radikal karar almamaya dikkat edilmeli.

- 8 Aralık İkizler Dolunayı yine ilişkilerde beklenmedik gelişmeleri, sonlanmaları gündeme getirebilir. Mars da bu dolunaya eşlik edeceğinden sağlığa dikkat edilmeli.

- 19 Aralık’ta maddi konularda ve ilişkilerde ani gelişmeler bizi şaşırtabilir. Canımızı sıkan gelişmeleri şifalandırma şansımız da olacağından çözüm kısmına odaklanmakta fayda var.

- 9 Ocak ise geçmiş konuları çözümleme, maddi konularda zararları toparlama şansı olan bir gün.



Çok Okunanlar

2024-09-20 18:44:54