Yazarlar >> Milliyet


24 Kasım 2022 Yay Burcunda Yeni Ay: Emir Yüce’den…


Link [2022-11-26 17:32:58]



Yay burcu yeniayı, ‘’insanlığın yeni ve ileri bir dünya görüşüne sahip olmasının vakti gelmiştir’’ mesajını taşıyor. Yeniayların başlama, yenileme, harekete geçme enerjimizi desteklediğini biliriz. Ancak her yeniayın kendi formülleri, incelikleri olduğunu da unutulmamak gerekir. Gelişmek, genişlemek, ilerlemek, büyümek isteyenlerin de kabuğundan çıkmayı tercih etmeyenlerin de dikkat etmesi gereken noktalar var.

Sınırlarını esnet

Daha ileri bir hayat görüşüne sahip olmak, ufkun ötesine geçmek için farklı alanlarda çeşitli deneyimler geçireceğiz. Neden daha ileri bir dünya görüşüne sahip olmamız gerekiyor? Çünkü bizi aşağıya çeken hayat görüşüne, katı inançlara veda etmeden yenidünya düzeninde rahat edemeyiz. Kimi uzaklara seyahat ederek, kimi yabancılarla iş-ticaret yaparak, kimi yeni bir dil öğrenerek, kimi yeni eğitimler-danışmanlıklar alıp-vererek, kimi inançlarını, değerlerini, adalet anlayışını restore ederek, kimi de ilişkilerini, işbirliklerini, aile kavramını gözden geçirerek, sınırlarını esnetecek. Ama herkes illa bir alanda eskisinden daha derin bir anlayışa sahip olmayı başaracak, inanıyorum.

Yaşadığını seç

Pek çok insan seçimlerinin sonuçlarını yaşadığını düşünür. Hayatının, varlığının sorumluluğunu alan birinin böyle düşünmesi çok normaldir. Ancak işler her zaman böyle ilerlemez. Yani her zaman ektiğimizi biçmeyiz. Bazen başkalarının kararlarını, seçmediğimiz bir hayatı yaşadığımızı hissederiz. Bireysel veya kitlesel gelişim (tekamül) hızımızı arttırmak için ilahi plan devreye girmiş, bizde kontrolü kaybettiğimizi hissetmiş olabiliriz. Bu durumu genelde kader diye niteleriz. Oysa kader, yaşadıklarımız değil o olayın yaşanma sebebidir. Göksel plan kimle ne yaşadığımızla ilgilenmez, neyi öğrenmemiz gerektiğiyle veya öğrenmeye direndiğimizle ilgilenir. Kader yazan, plan kuran, büyük planı devreye alan, daha hızlı koşmamız gerektiğini söylüyor. İstesek de istemesek de koşacağız, biliniz. Bizler bu ‘’koş’’ emriyle farklı alanlarda farklı deneyimlerden geçeceğiz.

Huzuru bulaştır

Yay yeniayı; içerde ve dışarda iyileşmesi gereken konuları su üstüne çıkarabilir. Ruhsal-duygusal-zihinsel ve fiziksel olarak arınmak, temizlenmek, sadeleşmek, iyileşmek durumundayız. Bu dönemin en önemli konusu sağlığımız, özellikle mental sağlığımızdır. ‘’Mutsuzluk, huzursuzluk, umutsuzluk’’ hastalıklarından kurtulmanın yollarını bulmalıyız. Huzur ve mutluluktan aldığımız gücü, kendimizle, hayatla, dünyayla barışmak ve harika bir gelecek yaratmak için kullanacağız.

Dengeli beslenmenizi, spor yapmanızı, sağlık kontrollerinizi aksatmamanızı önermeliyim. Şifa hem içten dışa hem dıştan içedir. Bu defa bedenlerimizin sağlığı ve gücü sayesinde ruhumuzu şifalandırmayı başaracağız.

Yapabilirsin!

Yaşamımızı zorlaştıran, yavaşlatan atık duygu ve düşüncelerden, ilişkilerden, korkulardan, kaygılardan, bağlardan, bağımlılıklardan kurtulmak için gerekirse profesyonel yardım alacağız. Fanatizme yola açan katı tutum, düşünce, inanç ve davranışlarla vedalaştıkça huzur bulacağız. Ben yapmam, istemem, asla kabul etmem, izin vermem dediğiniz ne varsa gözden geçirin.

Büyüme, gelişme, ilerleme fırsatları ortaya çıksa da yoğun bir enerjinin içinden geçeceğimizi unutmamalıyız. Daha çok para ve güç arayışı içine girebilir; maddi-manevi riskli yatırımlara ilgi duyabiliriz. Ölçü ve kalıcılık mühimdir. Başlayacağınız işin, ilişkinin sürdürülebilirliğini gözden geçirin. Çok şeye sahip olmaya değil sahip olduklarınızın sizi çok mutlu etmesine odaklanın.

Hayatın hiçbir alanında aceleci ve yüzeysel davranmayın. Aç gözlülükten, samimiyetsizlikten, aşırılıktan kaçınarak dürüstlüğümüzü korumaya özen göstereceğiz. Kritik sınavlarımızın en başında dürüstlük var. Kurtarma sınavı yapılmayacağını bilin ve ona göre harekete geçin.

Keyif ve tembelliğe yüz verip, sorumluluklarımızı unutmayalım. Dikkat edin; aşırı iyimserlik gerçeklikten kopmanıza, aşırı öz güven verdiğiniz sözlerin altında kalmanıza neden olabilir. Yapabileceğinizin en iyisini yapın ancak yetenek ve yeterliliklerinizi, kapasitenizi, mevcut durumu abartmayın.

Yaşamın farklı alanlarında baskı veya güçlüklerle karşılaşmak gözünüzü korkutmasın. Mümkünse çatışmalardan kaçının, mümkün değilse ‘’sadece adil dövüşenlerin kazandığı’’ bir dönemde olduğumuzu kendinize hatırlatın. Sadece iyi olan değil, iyiler de kazanacaktır.

Anlarsan daha kolay

İçinden geçtiğimiz bu eşsiz dönemi anlayıp, anlamlandırmak işleri kolaylaştırır. Sizde içinden çıkamadığınız durumları anlamak, yaşadığınız sorunları çözüme ulaştırmak istiyorsanız kendinizi dönemin ruhunu anlamaya gayret edin. Kendinizi keşfetmek için doğum haritalarınızı analiz ettirin.

Özel bir dönemde önemli bir sınavdan geçiyoruz. Hepimiz bu sınavı neşe ve keyifle, kolaylıkla vereceğiz. Dönem hakkında bir fikre sahip olmanız için burçlarınız üzerinden yapılan yorumlar aşağıdadır. Aklımda demeniz gereken konular ve burcunuzun öne çıkabilecek sınavları ayrı ayrı incelendi. Muhteşem bir yeniay deneyimi diliyorum.

Koç

Şu anki çevrenizden biraz uzaklaşmak, yeni dostlar edinmek size iyi gelebilir. Aynı sorunları yaşamaya devam etmek istemiyorsanız çevreyi, koşulları değiştirin. Eğitim-iş-ticaret, seyahat nedeniyle uzaklaşmak ilişkilerde ve ailede nefes almanızı sağlayabilir.

Aklımda demeniz gereken konu; korkularınızın esiri olmayın. Başkaları için yaşamaya biraz ara verip, kendiniz için yaşayın. Herkesi aynı anda mutlu edemezsiniz, hayatınızın değerini bilin. Size emanet edilen hayatı güzel yaşamaya mecbursunuz.

Büyük sınav; sağlığınızı, kişisel zevklerinizi ihmal etmeyin. Siz her şeyle başa çıkabilirsiniz, herkes için savaşabilirsiniz ancak bunu yapmanız gerekmiyor. Ben demeyi, öğrenmenin zamanı geldi.

Boğa

Ailenizle, ortaklarınızla müşterek gelir-giderler konusunda fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz. Siz artık kendi haklarınızın sınırlarını bilmek, geleceğinizi ona göre planlamak istiyorsunuz. Konuşulmamış olanları konuşmak, olaylara netlik kazandırmak size iyi gelecektir.

Aklımda demeniz gereken konu; yaşadığınız her şey gelip geçecek. İçinde bulunduğunuz anın tadını çıkarın, arkadaşlarınızla daha fazla vakit geçirin. Yüce alemin yanınızda olmasına izin verdiği kişilerle berabersiniz.

Büyük sınav; her şeyi kontrol etmeniz gerekmiyor. Hayatın hangi alanında olursa olsun sürprizler bitmeyecek. Yaşananların büyük plana dahil olduğundan, olanın olması gerektiği gibi olduğundan endişe etmeyin.

İkizler

Aşk, evlilik size gittikçe yaklaşıyor. Hayatınıza biz olarak devam edebileceğiniz bir sürece girdiniz. Yol arkadaşlarınızla eskisinden daha anlamlı işbirlikleri yapabileceksiniz. Bireysel tercihleriniz, zaaflarınız başkalarına zarar vermiş olabilir mi? Cevabınız evetse hemen hesapları kapatın.

Aklımda demeniz gereken konu; kariyer hayatında takıntılı davranmamaya gayret edin, akışa izin verin. Sizin mucizenizin ne olduğunu kim bilebilir? Gayret edin, ipin ucunu bırakmayın ama zorlanmadan ulaşabildiklerinizin değerini bilin.

Büyük sınav; arkadaş ilişkilerinizi gözden geçirmeniz gerekebilir. Sosyal hayatınızda bazı değişiklikler olmasının kimseye bir zararı yok. Yapmam dediklerinizi yapmaktan mutlu olduğunuzu, keyif aldığınızı sandığınız şeylerden sıkıldığınızı göreceksiniz.

Yengeç

Yeniay iş hayatınızda köklü değişiklikler yapmayı zorunlu hale getirecektir. İş hayatına bakışınız, çalışma arkadaşlarınız değişebilir. Hayatınıza renk katacak yeni rutinler geliştirin ve sağlık konusuna öncelik verin. Korku ve kaygılarınızı geride bıraktığınızda gizli saklı konular, görmezden geldiğiniz problemler çözümleriyle size gelecektir.

Aklımda demeniz gereken konu; şimdiye kadar doğru bildikleriniz yani doğrularınız değişmiş olabilir. Uzaklara gitmeniz, uzaklarda yaşamanız gerekiyor olabilir, direnmeyin. Yol kendiliğinden açıldıysa ilahi bir rehberiniz var demektir.

Büyük sınav; kariyer hayatınızda büyük bir devrim gerçekleşebilir. Dış dünyanın size bakışına aldırmadan kendi istekleriniz için harekete geçin. Ne şekilde yaşamak istiyorsunuz, kim olarak hayata devam edeceksiniz? Bu sorulara sadece siz cevap vermelisiniz.

Arslan

Sizin için yeni bir aşk bulmak, yeni bir çocuk sahibi olmak ana konu olabilir. Öyle yada böyle sahne ışıkları size dönecek. Yaratıcılığınızın, üretkenliğinizin keyfinizi yerine getireceği bir süreçten geçeceksiniz. Sosyal çevrelerin, arkadaş ortamlarının, grupların aranan ismi olmak sizin kaderiniz.

Aklımda demeniz gereken konu; sona ermesi gereken ilişkiler, işbirlikleri konusunda akışa teslim olun. Akış yücedendir. Yeniye yer açmak için eskiyle yollarınızı ayırmanız gerekir. Daha fazla maddi-manevi kaynak ve kazanç elde edebilirsiniz.

Büyük sınav; köklü değişikliklere açık olmak, sınavınızın ana konusu olabilir. Yurtdışı iş-ticaret, eğitim ve seyahat fırsatlarını mutlaka değerlendirin. Hem size hem karşınızdakilere büyüme fırsatı verebilir. Yakın çevrenizin övgü ve onayı olmadan çok daha mutlu yaşayabilirsiniz.

Başak

Ev almak-satmak, taşımak, dekore etmek yeniay gündeminiz. Yuva kurmak isteyen Başaklar desteklenir. Toplum görüşünün, ebeveynlerinizin evlilik hayatının veya anlayışının hayatınızı etkilemesine izin vermeyin. Kariyer hayatınızla ilgili harekete geçmenin vakti gelmiş olabilir. Kaderi bir kariyer yolculuğu başlamak üzeredir.

Aklımda demeniz gereken konu; adaletli olanın sizi bulacağına inancınızı kaybetmeyin. Evlilik ve her tür işbirliği için özel bir döneme girdiniz. Yazılı sözlü anlaşmalar, sözleşmeler, projeler için verimli bir dönemdesiniz. Yazan, yazılan size özeldir.

Büyük sınav; nafaka, miras, kredi gibi başkalarının sağladığı kaynaklar konusunda adil paylaşım. Ortak kazançlar ve harcamalar konusunda vidanınız rahatsa sınavı verdiniz demektir. Sizin olan size gelir, merak etmeyin.

Terazi

Eğitimler, eğitim gerekçesiyle seyahatler gündeme gelebilir. Şu sıra hayattaki duruşunuzu değiştirmek, kendinizi anlamak, anlatmak ihtiyacı içindesiniz. Sanki hayatınızı anlamlı kılan şeyler (idealler, hedefler, inançlar, hayaller, değerler vb.) tek tek anlamını yitiriyor. Eskiye tutunmayın çünkü sizde eski siz değilsiniz. Bırakın hayat kendi ritmiyle aksın.

Aklımda demeniz gereken konu; iş ve çalışma hayatınız, günlük rutin işleriniz, sağlığınız Tanrı güvencesindedir, endişelenmeyin. Yani değişen koşullar, kontrol edemediğiniz durumlar için endişelenmeyin, şu an anlam veremeseniz de olması gerekenin olduğuna güvenmeniz gerekir.

Büyük sınav; eş ve ortaklarla ilişkilerde adil olmak, yazılı ve sözlü anlaşmalara sadık kalmak, dengeli davranmak iyi bir sınav kağıdı vermeniz için yeterli.

Akrep

Yeni bir iş teklifi almanız, iş anlaşması yapmanız mümkün olabilir. Para kazanma, tasarruf etme, yatırım yapma konusunda ilginç olasılıklar gündeme gelecektir. Esas mesela para ve zenginlik konusundaki anlayışınızın kökten değişiyor olması. Siz akışa izin verin, her şey kendiliğinden size gelir. Kaynaklarınızı arttırmak, büyümek istiyorsanız daha esnek bir bakış açısına sahip olmanız gerekir.

Aklımda demeniz gereken konu; aşk hayatı, çocuklar, yaratımda bulunduğunuz her alanda ‘’Tanrının Nefesi’’ni hissedeceksiniz. Yani değişen koşullar, kontrol edemediğiniz durumlar için endişelenmeyin, şu an anlam veremeseniz de olması gerekenin olduğuna güvenmeniz gerekir.

Büyük sınav; iş ve çalışma hayatına özen göstermek, zevk aldığınız bir hayat yaşamaya çalışmak, sağlığınıza özen göstermek iyi bir sınav kağıdı vermek için yeterli.

Yay

Uyuyan dev artık uyanmalı. Hayatınızın hemen her alanında heyecan verici gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ben kimim, ne yaptım, neyi eksik yaptım sorularına artık cevap verebileceksiniz. Dış görünüşünüzden sağlığınıza kadar kendinizle ilgili her konuya daha fazla özen göstermelisiniz. İkili ilişkilerinizi, evlilik veya ortaklık eksenine taşımanız mümkün olabilir. Daha doğrusu ilişkileriniz kendiliğinden bu biçime evrilecektir.

Aklımda demeniz gereken konu; ev, aile, ebeveynlerle ilişkilerinizdeki gelişmelerde ‘’kader’’ devrededir. Olması gerekenin olması, tamamlanamayan süreçlerin tamamlanabilmesi için göksel bir müdahale gerçekleşmektedir. Sükunetinizi koruyun.

Büyük sınav; aşkınıza veya çocuklarınıza sahip çıkmak, hayattan zevk almanızı sağlayan konulara zaman ayırmak, riskli yatırımlardan uzak durmak sınavdan geçer not almanıza yetebilir.

Oğlak

Hayattan zevk almak istiyorsanız, bu kadar içe dönük yaşamaktan vaz geçin. İş ve çalışma hayatının, günlük yaşamın tekdüzeliğini ancak bu şekilde bertaraf edebilirsiniz. Korktuğunuz ne varsa çoktan deneyimlediniz. Hayatın müdahale edilemeyen alanlarına isyan etmek yerine kabule geçin. Hayallerinize ulaşmak için mücadele edin.

Aklımda demeniz gereken konu; aldığınız veya alacağınız eğitimler, iletişime konu iş ve meslekler, kısa yolculukların geleceğinizi önemli ölçüde etkileyeceğidir. Karşınıza çıkan fırsatların arkasındaki mucizeye inanmaktan vaz geçmeyin.

Büyük sınav; kök aileye, ebeveynlere sığınarak iyileşmeyi beklemeyin. Yalnız olmadığınızı, büyük bir planın değerli bir parçası olduğunuzu kabul etmek başarınızın anahtarıdır.

Kova

Kovalar, sosyal yaşama dahil oldukça, gruplar içinde var oldukça büyüme fırsatı elde edebilir. Nasıl bir gelecek istediğinize karar verin. Gelecek planlarınızı hayata geçirmek için bilinen yöntemler işe yaramasa da umulmadık kapılar açılabilir. Hayatı neşe ve keyifle yaşamanızın önündeki engelleri aşmak için daha açık fikirli olmanız gerekmektedir.

Aklımda demeniz gereken konu; maddi gücü, parayı küçümsememek olmalıdır. Maddi-manevi tüm değerler dünya sınavında (tekamül) eşit öneme sahiptir. Yani parada Tanrı sınavıdır. Para sizi değerli kılamaz ama siz paranın değerini kavrayın.

Büyük sınav; şüphesiz bilmek, öğrenmek, öğretmek gerekir. Bilmediklerinizi öğrenmeye çalışmak kadar başkalarının bildiklerine saygı duymakta sınavınızın başarısını yükseltir.

Balık

Kariyerinizde değişiklik yapma cesareti gösterebilecek misiniz? Yeni teklifler, terfiler, başka alanlarda kendini var etme fırsatları yeniay gündeminiz. Aile hayatınızı da düzene koymak için adımlar atmanız gereken bir dönemdesiniz. Bir yuva sahibi olmak istiyorsanız yürümeyen, yolunda gitmeyen ilişkilerde ısrarcı olmayınız.

Aklımda demeniz gereken konu; yeni bir hayat istiyorsam, önce ben yeni biri olmalıyım olmalıdır. Kendiniz gibi yaşamak için Tanrıya söz verdiniz. Başkalarını memnun etmek yada üzmeye çalışmaktan vaz geçin.

Büyük sınav; maddi menfaatlerin veya gücün mutlu olmaya yetmediğini öğrenmiş olmalısınız. Sınavda başarılı olmak istiyorsanız gücü maneviyatta arayın.

Gökyüzünü dinleyin. Sevgilerimle.



Çok Okunanlar

2024-09-20 11:35:47