Ekonomi >> Milliyet Ekonomi


2023’e personel borcu bırakılmayacak


Link [2022-12-09 20:28:19]



MİTHAT YURDAKUL/ANKARA-Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, 2022 yılı bütçe giderleri ve yıl sonu işlemlerine yönelik genelge yayımladı. Ek ders ve sınav ücreti, fiili hizmet zammı, nöbet ücreti, ek ödeme, ikramiye, kıdem tazminatı gibi personel ödemeleri ile SGK devlet primlerinin idarelerce zamanında ödeneceği belirtilen genelgede, “personel giderleri” ve “sosyal güvenlik kurumlarına devlet primi giderleri” ekonomik kodlarının hiçbirinden 2023 yılına kesinlikle borç bırakılmayacağı bildirildi.

Tasarruf ve aktarma

İdarelerin, bütçelerinin diğer tüm ekonomik kodlarından yapılmış giderlere ilişkin de 2023 yılına borç bırakılmaması için tedbir alınması istenen genelgede, ödeme emri belgeleriningecikmeden muhasebe birimlerine iletilmesi istendi. Genelgede, “Ortaya çıkabilecek ödenek ihtiyaçları öncelikle idare bütçelerinin tasarrufu mümkün olan tertiplerinden aktarma suretiyle karşılanacaktır. Ödenek ve harcama planlaması yedek ödeneğe ihtiyaç duyulmayacak şekilde yapılacaktır” denildi.

Gelir fazlası ve likit karşılığı ödenek kaydı işlemlerinin gerçekleştirilmesinde, ödenek ihtiyacının gerçekçi şekilde belirleneceği ifade edilen genelgede, “İhtiyaçtan fazla ödenek eklenmemesi hususunda gerekli hassasiyet gösterilecektir” uyarısında bulunuldu.

İdarelerin merkez veya taşra teşkilatında yapılmış olan ödenek üstü harcamaların tespit edileceği ifade edilen genelgede, merkezden gönderilebilecek durumda olan ödenekler ile gönderilmiş ödeneklerden kullanılmayan kısımların 26 Aralık’a kadar ihtiyaç bulunan harcama birimlerine gönderilerek ödenek üstü harcama bırakılmayacağı bildirildi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 00:29:52