Eğitim >> Milliyet Eğitim


1500 öğrenci yüksek eğitime adım attı


Link [2022-09-29 11:30:20]



Üniversiteye yeni başlayan 1500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen programda konuşan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Bugün, geleceğinizi şekillendireceğiniz zihninizi bilgiyle, kalbinizi sevgi, vefa ve dostlukla dolduracağınız ve ömrünüz boyunca asla unutamayacağınız üniversite yaşamına adım atıyorsunuz. Eğitim hayatınızın bu en önemli safhasında, sadece bir meslek sahibi olmakla kalmayacak, her alanda bilgi ve kültürünüzü artıracak, ufkunuzu genişleteceksiniz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, bu anlamlı yolculuğunuzda size mihmandarlık etmekten ne kadar büyük bir heyecan ve gurur duyduğumuzu bilmenizi isterim. Ülkemizin ve hatta dünyanın geleceği siz gençlere emanettir. Sizin de üstlendiğiniz bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğinizden eminiz” dedi.

Memnuniyette ilk 10’da

Programdaki konuşmasında öğrenci memnuniyetine verdikleri öneme dikkati çeken Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu da şunları söyledi: “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022 yılı Genel Memnuniyet sonuçlarına baktığımızda bir önceki yıla göre 199 üniversite arasından, 17. sıradan 13.’lüğe 73 vakıf üniversitesi arasından da 15. sıradan 9. sıraya yükseldik.”

Bu yıl üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin başarılarına da değinen Kalyoncu, “Taban tavan puanlarımızı incelerken sizlerin başarılı sonuçlarınızı fark ettim. İlk 10 bin sıralamasına giren 200’e yakın, ilk 50 bin derecesine giren 300’ü aşkın öğrencimizin olduğunu görünce hem üniversitemiz adına gurur duydum hem de çalışkanlığınızla ülkemizin geleceği adına bizlere umut verdiniz sizleri canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-20 05:48:31