Eğitim >> Milliyet Eğitim


15 dakika kuralı yaktı


Link [2022-06-19 11:22:36]



MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ - Sınav 10.15’te başladı. ÖSYM’nin uyguladığı karar gereği adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmadı. Birçok aday 2017’den bu yana uygulanan bu kuralı ya bilmediği için ya da sınav giriş belgelerini, kimlik kartlarını unuttuğu, trafikte kaldığı için hayatının dönüm noktası olan üniversite sınavına giremedi. Birkaç saniye ya da dakikayla sınavı kaçıran adayların yaşadıkları mağduriyetleri derledik:

40 saniyeyle giremedi

Bursa’da sınav binasına kapı kapatıldıktan 40 saniye sonra gelen bir aday, içeri alınmazken, evde kimliklerini unutan 4 öğrenci de sınava giremedi. Öğrenciler gözyaşlarına boğulurken, veliler adaylara tesellide bulundu.

İstanbul Kartal’da kaşında ve dudağında peircingle sınava gelen Selda Eren, görevlilerin uyarısı üzerine hastaneye giderek piercinglerini çıkardı. Sonra sınav binasına giden Eren, kapıların kapanması üzerine sınava alınmadı.

Antalya’da TYT’ye girmek için gelen Aydın Adıyaman ismindeki aday, ilk önce küpeleriyle vakit kaybetti, ardından yanlış binaya geldiğini öğrendi. Küpesini çıkartıp içeriye aldığı gencin geri çıktığını gören polis memuru, “Geç kaldın” diyerek genci doğru sınav binasına yönlendirdi. Ancak aday sınavı 2 dakikayla kaçırdı.



Çok Okunanlar

2024-09-22 13:36:51