Ekonomi >> Milliyet Ekonomi


100 milyon TL’lik yatırım hamlesi


Link [2022-12-16 07:48:19]



Şirket, KAP’a yaptığı açıklamayla, artan yurtdışı iş hacmine bağlı olarak üretim tesislerinde mevcut küp domates hatlarına ilave olarak, perakendeye yönelik kapama ve kutulama yatırımına başladığını belirtti.

Merko Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Alistair Baran Blake, “Bu birleşme, ihracatta farklı pazarlara giriş yapmamızı da sağladı. Burada en büyük talep zincir restoran ve marketlerin ‘private label’ kategorisinden geliyor. Bu alana girmek için küçük kutulama ve kapama yatırımına imza atıyoruz” dedi.

‘Yeni hat kuruluyor’

Özkaynak ve leasing kullanımıyla gerçekleşen yatırım kapsamında 6 bin metrekare depolama alanı ve yeni üretim bantlarının oluşturulacağını vurgulayan Blake, şunları söyledi:

“Uzun zamandır sürdürdüğümüz ileri teknoloji yatırımlarının da karşılığını alıyoruz. Tüm bu yatırımlar, Türkiye’nin domatesini farklı pazarlara ihraç etmek için başlattığımız büyük atılımın en önemli adımları. Bundan böyle küçük paketlerle dünyanın büyük zincir marketlerinin yanı sıra otel ve restoranlarda da olacağız. Bu ilk yatırım zincirlerin ‘private label’ kategorisine yönelik. Bir sonraki adımımız ise kendi markamızı oluşturmak ve bu markayı dünyanın farklı coğrafyalarına ihraç etmek olacak. Hem perakende de hem de ev tüketiminde uygun olan bu ürünlerin üretimine 2023 yılında başlayacağız.”

‘Entegre şirket olduk’

Blake, “Bu yıl temmuz - eylül döneminde konsolide satışlarımızı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 517 artırdık. Böylece şirket tarihimizin en yüksek 3 aylık satış performansına ulaşmış olduk. Aynı dönemde net dönem konsolide karımız da yüzde 932’lik bir artış kaydetti” dedi. “Sadece ciro ve kar artışı değil, satın alma, yatırım ve ihracat atılımımızla da artık sektörümüzde entegre bir şirketiz” diyekonuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-16 21:58:01